Datum: 18-01-2022 - 17:56
04
jun
'17

Dagboek Roparun 2017 Noordwijkerhoutse Runners. (Update 4: nacht en ochtend + foto's)

Op zaterdag 3 juni gaat in Parijs de Roparun weer van start en de finish is op maandag 5 juni 2e Pinksterdag tussen 11.00 uur en 18.00 uur in Rotterdam. De 'Noordwijkerhoutse Runners' gaan dit jaar voor de tiende keer weer van start. De leden die deel uitmaken van het team van...

de Runners kunt u zien op hun website, klik hier. Op de website van Roparun 2017 kunt u ook informatie vinden van team 191. 

Roparun is de afkorting van ROtterdam-PArijs-RUN. Roparun is de langste non-stop estafetteloop ter wereld, het parcours is ongeveer 530 kilometer lang. Het doel van deze run is zoveel mogelijk geld bijeenbrengen voor terminale kankerpatiënten.

Het team bestaat dit jaar uit 8 lopers, 4 fietsers, 2 masseurs, 5 chauffeurs/kaartlezers en 2 cateraars voor de verzorging van hapje en drankje. Er zijn teamleden die al jaren meedoen maar gelukkig ook weer nieuwe die 'het avontuur voor het leven' voor het eerst gaan beleven.

Eén van de teamleden, Cees vd Valk, houdt via zijn vrouw Jeannette ook dit jaar weer voor BON een dagboek bij en die kunt u op deze website tot en met de finish volgen.

Klik hier voor update 1 > De voorbereiding 2 juni 2017.

Klik hier voor update 2 > Vertrek Brink en aankomst Parijs. 2/3 juni 2017

Klik hier voor update 3 > Start 3 juni 2017.

Hallo Roparun-volgers,


Cees heeft gisteravond en vanmorgen gebeld, het gaat goed met het hele team. Gisteravond was het "na regen komt zonneschijn". Nico had gisteravond 60km voor de wisselplaats een lekke achterband. Met drie man de banden gewisseld want iedereen wist het weer eens beter.... Toen brak ook nog eens de bandenlichter, zat dus even niet mee.

Fietser Hans had het na deze onderbreking erg koud, zat klappertandend op de fiets en kreeg daarom moeite met de heuvels in Frankrijk. Voor de nacht werd de partytent laag opgezet en kon men daaronder slapen, de rest heeft in de busjes geslapen want het was best wel fris vannacht.

Vannacht om half 4 gingen Jan en Cees weer van start met een lange etappe. Cees heeft wel wat last van zijn rug gekregen van het zitten in het busje naar Frankrijk toe, maar daar is Casper de fysio voor. Maar omdat het lopen goed gaat heeft Cees het er ook lekker uitgelopen.

Verder is het rustig op het parcours want ze zitten redelijk voorin. Ze halen teams in maar ze worden ook weer door andere teams ingehaald. Daarna was het de beurt aan de dames om hun gedeelte te lopen en deden Jan en Cees in de bus zich tegoed met de coolbox met drinken, eierkoeken en broodjes kaas en worst.

Team 2 moest daarna ook aan de slag voor een lange etappe. Het team loopt gelukkig goed op schema, je kunt ze volgen via de link http://www.roparunlive.nl/index20.html#team191. Bij iedere checkpoint worden ze gecontroleerd om te kijken of ze niet smokkelen. Het weer is daar net als hier, zon en bewolkt.

Zo zie je dat ze al redelijk in de buurt van de Belgische grens komen, als ze teveel voor gaan lopen moeten ze misschien daar wel wachten. Daar zijn regels voor want de teams zijn namelijk verdeeld in tijdblokken om veel busjes langs het parcours te voorkomen.

Dit is de 26ste editie van de Roparun en in die jaren is er al meer dan 70 miljoen euro opgehaald om de kwaliteit van het leven van de kankerpatiënten te verbeteren. Dit jaar zijn er 322 deelnemers gestart en hebben ze gezamenlijk inmiddels al 1.8 miljoen euro opgehaald.

Steun de Runners:
De afgelopen jaren hebben de runners ruim € 93.000.- opgehaald, het zou heel mooi zijn om met 10 jaar het bedrag van € 100.000,- te bereiken. U kunt daarbij helpen door het team financieel te steunen, kijk hiervoor op onze website (klik hier) of doneer met je mobiel en sms 'ROPARUN (spatie) 191' naar 4333. De donatie van € 3,- wordt afgerekend via je telefoonrekening en hiermee steun je de zorg voor mensen met kanker.

Wordt vervolgd, Cees en Jeannette vd Valk.

Foto's PR.