Datum: 25-01-2022 - 14:49
04
jun
'17

Dagboek Roparun 2017 Noordwijkerhoutse Runners. (Update 3: start + foto's)

Op zaterdag 3 juni gaat in Parijs de Roparun weer van start en de finish is op maandag 5 juni 2e Pinksterdag tussen 11.00 uur en 18.00 uur in Rotterdam. De 'Noordwijkerhoutse Runners' gaan dit jaar voor de tiende keer weer van start. De leden die deel uitmaken van het team van...

de Runners kunt u zien op hun website, klik hier. Op de website van Roparun 2017 kunt u ook informatie vinden van team 191. 

Roparun is de afkorting van ROtterdam-PArijs-RUN. Roparun is de langste non-stop estafetteloop ter wereld, het parcours is ongeveer 530 kilometer lang. Het doel van deze run is zoveel mogelijk geld bijeenbrengen voor terminale kankerpatiënten.

Het team bestaat dit jaar uit 8 lopers, 4 fietsers, 2 masseurs, 5 chauffeurs/kaartlezers en 2 cateraars voor de verzorging van hapje en drankje. Er zijn teamleden die al jaren meedoen maar gelukkig ook weer nieuwe die 'het avontuur voor het leven' voor het eerst gaan beleven.

Eén van de teamleden, Cees vd Valk, houdt via zijn vrouw Jeannette ook dit jaar weer voor BON een dagboek bij en die kunt u op deze website tot en met de finish volgen.

Klik hier voor update 1 > De voorbereiding 2 juni 2017.

Klik hier voor update 2 > Vertrek Brink en aankomst Parijs. 2/3 juni 2017

Hallo Roparun-volgers,


Bij de start van de Noordwijkerhoutse Runners is zoals afgesproken Yvonne als eerste uitgezwaaid en daarna de spullen ingepakt om naar de eerste wisselstop te gaan op 60 km, deze stop is in "Vaucelles". De eerste teams komen daar nu voorbij, dit zijn de teams die als eerste gestart zijn.

Cees heeft net pasta en fruitsalade gegeten en gaat zich klaarmaken om te starten rond 18.00 uur, Jan begint als eerste en daarna volgt Cees. Het busje mag niet mee op het parcours dus Cees en Jan moeten fietsen en lopen, kort nadat ze gestart waren ging het behoorlijk regenen maar het lopen ging toch lekker.

Cees zit momenteel in de buurt van Compiegne. Rond 20.30 uur gingen de volgende dames van start en als eerste was Els aan de beurt en gevolgd door Marja. Zij lopen naar de 2e wisselstop, deze is op 112 km over "Canel du Nord" heen. Rond de klok van 23.00 uur uur moeten ze daar zijn en gaat team 1 weer starten en daarmee gaan ze de nacht in....

Steun de Runners:
De afgelopen jaren hebben de runners ruim € 93.000.- opgehaald, het zou heel mooi zijn om met 10 jaar het bedrag van € 100.000,- te bereiken. U kunt daarbij helpen door het team financieel te steunen, kijk hiervoor op onze website (klik hier) of doneer met je mobiel en sms 'ROPARUN (spatie) 191' naar 4333. De donatie van € 3,- wordt afgerekend via je telefoonrekening en hiermee steun je de zorg voor mensen met kanker.

Wordt vervolgd, Cees en Jeannette vd Valk.

Foto's PR.