Datum: 18-01-2022 - 18:19
03
jun
'17

Dagboek Roparun 2017 Noordwijkerhoutse Runners.(Update 2 vertrek/aankomst + foto's)

Op zaterdag 3 juni gaat in Parijs de Roparun weer van start en de finish is op maandag 5 juni 2e Pinksterdag tussen 11.00 uur en 18.00 uur in Rotterdam. De 'Noordwijkerhoutse Runners' gaan dit jaar voor de tiende keer weer van start. De leden die deel uitmaken van het team van...

de Runners kunt u zien op hun website, klik hier. Op de website van Roparun 2017 kunt u ook informatie vinden van team 191. 

Roparun is de afkorting van ROtterdam-PArijs-RUN. Roparun is de langste non-stop estafetteloop ter wereld, het parcours is ongeveer 530 kilometer lang. Het doel van deze run is zoveel mogelijk geld bijeenbrengen voor terminale kankerpatiënten.

Het team bestaat dit jaar uit 8 lopers, 4 fietsers, 2 masseurs, 5 chauffeurs/kaartlezers en 2 cateraars voor de verzorging van hapje en drankje. Er zijn teamleden die al jaren meedoen maar gelukkig ook weer nieuwe die 'het avontuur voor het leven' voor het eerst gaan beleven.

Eén van de teamleden, Cees vd Valk, houdt via zijn vrouw Jeannette ook dit jaar weer voor BON een dagboek bij en die kunt u op deze website tot en met de finish volgen.

Klik hier voor update 1 > De voorbereiding 2 juni 2017.

Vertrek vanaf de Brink en aankomst in Parijs. 2/3 juni 2017

Hallo Roparun-volgers,

Op een zonnige Brink was het gezellig met een aantal oud-teamleden die de runners kwamen uitzwaaien, de persoonlijke spullen werden in de busjes gezet en rijden maar. Om 21.30 uur kreeg ik een app dat ze in Nazareth waren om de tank vol te gooien zodat ze in Frankrijk niet zonder staan, even de benen strekken en op Henk met de Cateringwagen wachten.

Dit jaar geen koffie maar doorrijden, ze moeten zich voor 24.00 uur gemeld hebben op het startterrein in Parijs. Rond 22.30 uur reed men in Frankrijk en het regende daar helaas behoorlijk door. Het blauwe busje waar Cees in zit is wat ouder en moet wat achterblijven als ze een heuvel opgaan.

De Runners kwamen om 00.30 uur in Parijs aan (iets te laat) en bleek het hek gesloten te zijn, na aanmelding werd het hek gelukkig toch open gedaan. Er werd een plek gevonden ongeveer 120 meter vanaf de start. Met 8 personen hebben ze in de tent van Els geslapen met de deur open, want anders was het te krap.

Er zijn ook nog 8 pubtentjes opgezet en Cees heeft een klein beetje geslapen. Ongeveer 30 zijn blijven slapen op het terrein, rond 7.30 uur werden de eerste wakker. De aggregaat werd opgestart zodat er koffie en thee gezet kon worden. Op de achtergrond hoorde ik over de telefoon "Wie wilt er een eitje?", na het ontbijt worden de tentjes weer opgeruimd.

Daarna is er nog tijd om rond te kijken en moeten de fietsen nog voorzien worden van vlaggen met nummer. Zo rond 11.30 uur gaat 'team 1' macaroni eten en zich klaar maken voor de start. Aan Yvonne de eer dat ze mag starten en wordt gewisseld met Kees Willem.

Steun de Runners:
De afgelopen jaren hebben de runners ruim € 93.000.- opgehaald, het zou heel mooi zijn om met 10 jaar het bedrag van € 100.000,- te bereiken. U kunt daarbij helpen door het team financieel te steunen, kijk hiervoor op onze website (klik hier) of doneer met je mobiel en sms 'ROPARUN (spatie) 191' naar 4333. De donatie van € 3,- wordt afgerekend via je telefoonrekening en hiermee steun je de zorg voor mensen met kanker.

Wordt vervolgd, Cees en Jeannette vd Valk.

Foto's PR.