Datum: 01-07-2022 - 01:41
02
jun
'17

Dagboek Roparun 2017 Noordwijkerhoutse Runners. (Update 1-de voorbereidingen+foto's)

Op zaterdag 3 juni gaat in Parijs de Roparun weer van start en de finish is op maandag 5 juni 2e Pinksterdag tussen 11.00 uur en 18.00 uur in Rotterdam. De 'Noordwijkerhoutse Runners' gaan dit jaar voor de tiende keer weer van start. De leden die deel uitmaken van het team van...

de Runners kunt u zien op hun website, klik hier. Op de website van Roparun 2017 kunt u ook informatie vinden van team 191. 

Roparun is de afkorting van ROtterdam-PArijs-RUN. Roparun is de langste non-stop estafetteloop ter wereld, het parcours is ongeveer 530 kilometer lang. Het doel van deze run is zoveel mogelijk geld bijeenbrengen voor terminale kankerpatiënten.

Het team bestaat dit jaar uit 8 lopers, 4 fietsers, 2 masseurs, 5 chauffeurs/kaartlezers en 2 cateraars voor de verzorging van hapje en drankje. Er zijn teamleden die al jaren meedoen maar gelukkig ook weer nieuwe die 'het avontuur voor het leven' voor het eerst gaan beleven.

Eén van de teamleden, Cees vd Valk, houdt via zijn vrouw Jeannette ook dit jaar weer voor BON een dagboek bij en die kunt u op deze website tot en met de finish volgen. Vorig jaar hebben Cees samen met zijn maatje Jan besloten dat het dit jaar hun laatste Roparun wordt.

Cees wil meer tijd gaan besteden aan het trainen voor een hele triatlon, dat wordt zijn nieuwe uitdaging. Cees gaat voor de 7e keer mee naar het 'all inclusief weekend' zoals hij dit noemt, hij hoeft alleen maar te lopen en de dames van de verzorging Ria en Elly regelen zijn eten en drinken. Jan gaat voor de 9e keer mee, hij wil meer tijd voor zijn schatjes 'de kleinkinderen'.

De voorbereiding 2 juni 2017.

Hallo allemaal,

Voor de 10e keer....gaat het 'Noordwijkerhoutse Runners team 191' weer van start in Parijs om mee te doen aan de langste estafette van de wereld. Marja Vleugel, Kees van de Berg en Wilfried Duivenvoorden zijn deelnemers van het eerste uur en altijd als lopers, zij doen dus voor de tiende keer mee in het pinksterweekend van Parijs naar Rotterdam.

De voorbereidingen zijn al weken in volle gang, maar het liep vooral met de starttijd even iets anders dit jaar. Op zaterdag 13 mei was er voor alle teams een laatste bijeenkomst in Rotterdam, voor uitleg, de route en eventuele vragen.

Tevens kon men de shirts, startnummers voor lopers en fietsers, stickers voor de busjes ophalen en kreeg men de starttijd....en dat was wel even een dingetje. Andere jaren was de start aan het einde zaterdagmiddag en kon men zaterdagmorgen tussen 5 of 6 uur vertrekken vanaf de Brink om op tijd aanwezig te kunnen zijn voor de start.

Maar dit jaar is er voor de Runners een starttijd om 12.55 uur.... Na veel mail, app verkeer en een vergadering omdat er teamleden zijn die vrijdag nog werken, is er toch besloten om dit keer vrijdagavond te vertrekken.

Dus weer hoop geregel: is er nog plek om te slapen op startterrein? Meer eten meenemen voor ontbijt, meer tentjes om te slapen, enz. Toen dit rond was kwam er het bericht dat de cateringswagen stuk was en niet voor de Roparun te repareren was en nog maar een week te gaan.

Help de Runners aan een vrachtwagen, Henk de chauffeur van de cateringwagen heeft gelukkig toch wat kunnen regelen. Vrijdagmiddag is de auto tot hun beschikking en deze is beschikbaar gesteld door het Noordwijkerhoutse bedrijf Flexible Human Services. Top!

Donderdagavond moesten alle teamleden hun spullen brengen die mee moeten in de cateringwagen, zoals slaapzak, tentjes, fietsen, kookgerei, gasflessen enz. Vrijdagochtend zijn alle spullen ingeladen. Iedereen van het team heeft er weer zin in.

De afgelopen jaren hebben de runners ruim € 93.000.- opgehaald, het zou heel mooi zijn om met 10 jaar het bedrag van € 100.000,- te bereiken. U kunt daarbij helpen door het team financieel te steunen, kijk hiervoor op onze website (klik hier) of doneer met je mobiel en sms 'ROPARUN (spatie) 191' naar 4333. De donatie van € 3,- wordt afgerekend via je telefoonrekening en hiermee steun je de zorg voor mensen met kanker.

Wordt vervolgd, Cees en Jeannette vd Valk.

Foto's PR.