Datum: 28-11-2022 - 17:08
30
me
'17

Fusie? Blijf op de hoogte! (Vragen aan burgerpanel, u kunt nog inschrijven)

Wekelijks zal de Gemeente Noordwijkerhout u op de hoogte houden van de ontwikkelingen ten aanzien van de mogelijke fusie tussen de gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout. Dat doet men via de media, website en de Facebookpagina van de gemeente Noordwijkerhout...

Digitaal burgerpanel
Rond 2 juni ontvangen de deelnemers aan het digitaal burgerpanel een vragenlijst met vragen over een eventuele fusie met Noordwijk. Deze vragenlijst is samengesteld door de gemeenteraad.

Bent u geen lid van het burgerpanel maar wilt u de vragenlijst wel invullen? U kunt zich opgeven voor het panel op www.noordwijkerhout.nl/burgerpanel. Hier vindt u ook alle informatie over deelname aan het panel.

Vraag het de burgemeester!

Speciaal om al uw vragen over een mogelijke fusie te beantwoorden, houdt de burgemeester een online vragenhalfuur. Dit wordt op donderdag 8 juni van 17.00 – 17.30 uur live uitgezonden via Facebook en is op de website van de gemeente te bekijken (en terug te kijken!) via de webcast. Uw vragen kunt u live stellen tijdens het vragenhalfuur op Facebook of nu al insturen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. ‘Vraag aan de burgemeester’.

College- en raadsleden komen naar u toe
Op zaterdag 10 juni staat de fusiefietstocht gepland. Deze dag komen collegeleden en raadsleden met de fiets naar u toe om met u in gesprek te gaan over de fusie en te horen wat u daarvan vindt. De route maken we voor die tijd nog bekend zodat u ze niet hoeft mis te lopen.


Waar staan we nu?
De raden van de gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout hebben op donderdag 20 april 2017 het herindelingsontwerp Noordwijk-Noordwijkerhout vastgesteld. Met dit ontwerp verklaren de gemeenten samen één nieuwe gemeente te willen vormen. Voorafgaand aan het definitieve besluit op 6 juli 2017 dient nog een aantal vragen beantwoord te worden.

Ook is het belangrijk te weten wat inwoners en bedrijven ervan vinden. Daarom kunnen inwoners, organisaties, bedrijven en andere belanghebbenden tot en met 20 juni 2017 zienswijzen indienen op het plan tot het samenvoegen van de twee gemeenten. Meer informatie hierover leest u op www.noordwijkerhout.nl/samenwerking.

Vraag en Antwoord
Om u nu al zo goed mogelijk te informeren heeft de gemeente Noordwijkerhout op haar website een Vraag en Antwoord pagina ingericht. Heeft u een vraag die hier niet wordt beantwoord, mailt u dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Tekst Gemeente Noordwijkerhout. Foto BON.