Datum: 02-10-2023 - 00:42
24
me
'17

Vragen over mogelijke fusie: 'Vraag aan de burgemeester' en 'College- en raadsleden komen naar u toe'.

De gemeenteraden van Noordwijk en Noordwijkerhout beslissen op 6 juli 2017 over een fusie van de twee gemeenten. Om inwoners, ondernemers, verenigingen en instellingen zo goed mogelijk te informeren houdt de burgemeester een online vragenuur en komen college- en...

raadsleden op de fiets naar verschillende plekken in Noordwijkerhout en De Zilk.

Vraag het de burgemeester!
Op donderdag 8 juni van 17.00 – 17.30 uur beantwoordt de burgemeester live vragen via Facebook. Dit wordt ook uitgezonden via de webcast zodat iedereen het vragenuur kan volgen en terugkijken. Vragen kunnen live op Facebook worden gesteld tijdens het vragenhalfuur of nu al worden ingestuurd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. Vraag aan de burgemeester.

College- en raadsleden komen naar u toe
Op zaterdag 10 juni staat de fusiefietstocht gepland. Deze dag komen collegeleden en raadsleden met de fiets naar verschillende plekken in Noordwijkerhout en De Zilk om daar in gesprek te gaan over de fusieplannen. De route wordt voor die tijd nog bekend gemaakt.

Waar staan we nu?
De raden van de gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout hebben op donderdag 20 april 2017 het herindelingsontwerp Noordwijk-Noordwijkerhout vastgesteld. Met dit ontwerp verklaren de gemeenten samen één nieuwe gemeente te willen vormen. Voorafgaand aan het definitieve besluit op 6 juli 2017 dient nog een aantal vragen beantwoord te worden.

Ook is het belangrijk te weten wat inwoners en bedrijven ervan vinden. Daarom kunnen inwoners, organisaties, bedrijven en andere belanghebbenden tot en met 20 juni 2017 zienswijzen indienen op het plan tot het samenvoegen van de twee gemeenten. Meer informatie hierover leest u op www.noordwijkerhout.nl/samenwerking.

Vraag en Antwoord
Om u nu al zo goed mogelijk te informeren heeft de gemeente Noordwijkerhout op haar website een Vraag en Antwoord pagina ingericht. Heeft u een vraag die hier niet wordt beantwoord, mailt u dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Tekst Gemeente Noordwijkerhout. Foto BON.