23
me
'17

Mandala’s maken tijdens de koffie+ ochtend in de bibliotheek.

Tijdens de koffie+ ochtend in de bibliotheek Noordwijkerhout op 1 juni gaan we een mandala maken. Onder begeleiding van Beppie Luykx gaat dat zeker lukken. Na een korte kennismaking met elkaar vertelt Beppie een aantal leuke weetjes over de geschiedenis van de mandala...

en waarom het tekenen en kleuren van mandala’s zo heerlijk ontspannend werkt. Daarna gaan we aan de slag; je leert iets over de basisprincipes en grondvormen van mandala’s, zoals de cirkel, de golfbeweging en de lemniscaat die zo kenmerkend zijn.

Na het oefenen ga je op mooi tekenpapier je eigen mandala tekenen en kleuren. Je hoeft niet kunstzinnig of creatief te zijn om te beginnen met mandala tekenen. Al tekenend zul je je eigen creativiteit ontdekken.

Voor we aan de slag gaan beginnen we met een ontspanningsoefening zodat we rustig kunnen beginnen: dan komt de creativiteit vanzelf. Beppie Luykx heeft een eigen praktijk voor mandala-tekenen “Aventurijn”.

Ze heeft een jarenlange ervaring met tekenen en schilderen en heeft zich gespecialiseerd in het mandala-tekenen. Basiscursus mandala-tekenen, mandala varia, numerologie in de mandala, Keltische levensboom zijn een aantal cursussen die zij geeft.

Onder het genot van een kopje koffie gaan we heerlijk aan de slag in de bibliotheek. Je hoeft niets mee te nemen: voor alle materialen wordt gezorgd.

Datum: donderdag 1 juni
Aanvang: 10.15 inloop, start 10.30 uur
Locatie: Bibliotheek Herenweg 2 2211CC Noordwijkerhout.


Tekst Bibliotheek Bollenstreek en foto BON.