Datum: 12-05-2021 - 19:11
21
me
'17

100 kinderen doen de Obstakelrun bij De Speelakker. (foto's) (update tekst)

Zondag 21 mei organiseerden De Speelakker en Jantje Beton voor het eerst een Obstakelrun in een speeltuin. De waterspeeltuin werd daarvoor omgetoverd in een heus hindernisparcours en het was bij de start om 11.00 uur gelijk al druk met enthousiaste en sportieve kinderen...

op deze zonnige zondag. Rond de 100 kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar namen tot 16.00 uur minimaal één keer deel aan de Obstakelrun, maar flink aantal van hen deden de ronde meerdere keren.

De mensen van De Speelakker kijken heel tevreden terug op deze succesvolle dag en gaan binnenkort evalueren met Jantje Beton en het zal volgens de organisatie niet vreemd zijn als er volgend jaar opnieuw een Obstakelrun georganiseerd gaat worden.

Wat is ‘De Obstakelrun’?

De Obstakelrun is een activiteit om met elkaar in beweging te komen en daagt kinderen uit tot avontuurlijk, educatief en prikkelend buitenspelen. Samen met Jantje Beton bedenken, bouwen en doorlopen kinderen zelf een Obstakelrun in de speeltuin of op een schoolplein.

Door het afleggen van een parcours met hindernissen leren kinderen grenzen verleggen, angsten overwinnen, samenwerken en successen ervaren. Dit geeft ze een sterke en gezonde basis voor de toekomst!

De Obstakelrun bij De Speelakker

Het project ‘De Obstakelrun’ wordt op dit moment door Jantje Beton getest op een aantal locaties. Waterspeeltuin De Speelakker in Noordwijkerhout was op 21 mei de allereerste speeltuin die de Obstakelrun samen met Jantje Beton organiseerde!

Twaalf kinderen uit de buurt dachten, samen met Jantje Beton en twee maatschappelijke stagiaires van Teylingen College Leeuwenhorst, na over de invulling van het parcours en maakten ontwerpen voor de verschillende obstakels.

Deze werden samengebracht tot één parcours en rond de 100 kinderen uit de omgeving hebben hem op 21 mei afgelegd. Ieder mocht de obstakels op zijn/haar eigen manier en eigen tempo overwinnen. Het was geen wedstrijd, kinderen hielpen elkaar naar de finish.

Foto's geschoten tussen 11.00 en 12.00 uur BON.