Datum: 04-06-2023 - 03:23
23
me
'17

Succesvolle uitvoeringen Vrienden van de Sjaan Live. (foto's) (update verslag)

Afgelopen weekend was het dan zover. Na maanden van intensieve voorbereiding verzorgde het coverorkest van de St. Jeanne d’Arc twee optredens volgens het nieuwe thema “Vrienden van de Sjaan Live”.  Samen met een zevental zingende Noordwijkerhoutse vrienden...

werd een inspirerend programma gebracht. Dit keer koos de St. Jeanne d’Arc voor het verzorgen van twee optredens in Café van der Geest met een zelfde thema, maar met een andere sfeer.

Op zaterdagavond een enthousiast feestje en op zondag een rustige sfeer waar meer luisterliedjes ter ore werden gebracht. Zo werd voorkomen dat publiek wat een feestje wilde bouwen met elkaar het publiek stoorde wat stil wilde genieten van het muzikale programma.

Op zaterdagavond kon het enthousiaste publiek vooral tijdens de swingende nummers van Manon Gelevert en Pauline van Eeden niet meer stil blijven staan. Heerlijke disco werd afgewisseld met latin en rock nummers. Door de interactie met het publiek werd het orkest geïnspireerd om het beste uit zichzelf te halen.

Op zondagmiddag waren er meer ingetogen en emotionele momenten met onder andere de prachtige  musical hits die door Sophie Warmerdam werden gezongen. Het getalenteerde duo Martijn Barnhoorn en Anita van der Zon zongen Jazzy nummers zoals “I won’t Dance”, maar ook het onroerende “Mag ik dan bij jou”.

Natuurlijk mochten er bij een optreden van ons orkest een aantal meezingers niet ontbreken. Het publiek zong volop mee met Nederlandstalige nummers zoals Malle Babbe. Maar het dak ging er helemaal van af toen de Noordwijkerhouts Blues Brothers: Cees Slats en Jan Huismans op het toneel verschenen met “She caught the Caty”, “Minnie the Moocher” en “Everybody needs somebody”.

Tijdens beide optredens was goed te horen dat het orkest zich de afgelopen jaren muzikaal heeft ontwikkeld tot een geweldig begeleidingsorkest, maar dat het ook zelfstandig heerlijke muziek kan brengen.

Met de nieuw aangeschafte eigen geluidsset kan de vereniging voortaan zelfstandig goede optredens verzorgen. Het publiek was het na afloop eens, dit was een heerlijk uitje, waar je spijt van moet hebben als je niet geweest bent!

Tekst St. Jeanne d'Arc.

 

Foto's Café van der Geest/Stef Warmerdam.