18
me
'17

Honours class Leeuwenhorst (TeyTechTeam) valt in de prijzen.

Afgelopen vrijdag vond op het circuit van Heemstede de Jet-Net Enterprise RC Cup plaats: een competitie tussen scholen in het voortgezet onderwijs die door stichting Techno Challenge wordt georganiseerd. In de Enterprise RC Cup rijden scholieren in een 4-wiel aangedreven...

model racewagen met elektro-aandrijving. Onze school werd vertegenwoordigd door 9 leerlingen uit de klassen 4 havo en 4 vwo. De wedstrijd ging tussen verschillende scholen die samen 9 auto’s op de baan hadden. Onze school stond met 2  auto’s aan de start.

Elk team moest 3 maal de baan op voor een race van 10 minuten. Helaas stond 1 van de auto’s van ons team al na 1 ronde stil. Al snel bleek dat het probleem niet snel opgelost kon worden door de technici van ons team. Wel werd binnen een half uur de hele auto uit elkaar gehaald en er werd een nieuw tandwiel geplaatst in de overbrenging.

Jammer genoeg viel de auto ook bij de volgende twee heats steeds stil. Met de andere auto ging het een stuk beter. Rens behaalde de eerste heat een mooie derde plaats. Daarna nam Mark het stuur over. En hoe! Mark ging helemaal los en reed de rest van de twee races van begin tot het eind aan kop.

Halverwege de laatste heat werd duidelijk dat onze school wel eens eerste zouden kunnen worden! En het lukte, Mark bleef geconcentreerd rijden en ging als kampioen over de finish.  

Behalve de “speed award” werd door de organisatie ook gekeken naar de resultaten van de marketingteams. Ons marketingteam, onder leiding van Iris, maakte veel indruk op de organisatoren.

Goede presentatie, een mooi binnengehaald sponsorbedrag (Decos, ML systems, maatschap L. Th. Janson, Meiland en Easy Print ) en communicatie via sociale media leverden uiteindelijk nog een beker op voor ‘beste communicatie en marketing’.

Al met al een prima resultaat  van de Honours class bestaande uit  Iris, Mark, Kiki, Rens, Marco, Henk, Jip, Robin en Christiaan.

Meer beeldmateriaal via:
https://www.facebook.com/teytechteam/
http://teytechteam.jimdo.nl/

Tekst en foto: Michael Liefkes