Datum: 01-10-2020 - 02:55
16
me
'17

Zeer leuke, drukke, muzikale dagen bij de Sjaan voor jong & oud. (foto's)

Afgelopen 11 en 12 mei hebben groepen 5, 6, 7 en 8 van de Noordwijkerhoutse scholen weer deelgenomen aan het Music Kids programma van muziekvereniging St. Jeanne d’Arc. Ongeveer 300 leerlingen ontvingen in het verenigingsgebouw de Parade een muzikale les...

Hier was de mogelijkheid om diverse instrumenten uitproberen onder begeleiding van spelende leden van de vereniging.

Voor geïnteresseerde kinderen en hun ouders zal er op 23 mei een open avond worden georganiseerd. Hier zal een presentatie worden gegeven over hoe de muziekopleiding van de vereniging is vormgegeven. Op deze avond is ook de gelegenheid om de kinderen in te schrijven voor 3 lessen algemene muzikale vorming.

Tijdens deze lessen zal er in groepsverband samen met een docent gestart worden met het leren lezen van noten en  ritmes. Het hebben van plezier in samen muziek maken staat centraal. Deze zogenaamde AMV-lessen zullen op 7, 14 en 21 juli worden gegeven in de Parade.

Bent u nu benieuwd of het spelen van een instrument ook iets is voor uw kind of misschien wel voor uzelf. Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kom langs tijdens de open avond op 23 mei om 19.00 uur in De Parade.

Moederdagactie

Zondag 14 mei werden 2 moeders in Noordwijkerhout op een wel heel speciale manier in het zonnetje gezet, namelijk met een serenade van de marchingband van muziekvereniging St. Jeanne d’Arc. Moeder Ria van den Nieuwendijk kreeg een mooie serenade op de Pilarenlaan en in de Bosmalaan was er een heerlijke serenade voor moeder Loes van der Zon- van den Bos. Klik hier voor de foto's.

Twirlsters

De twirlsters hebben zich op zondag 14 mei van hun beste kant laten zien. Om 6.45 uur vertrokken de eerste twirlsters richting Apeldoorn. De Nederlandse Twirl Sport Bond (NTSB) wedstrijd begon om 9.00 uur, en het was eerst de beurt aan de solisten en de duo’s. De solisten Deborah Groenewoud, Dewi van Nobelen, Marouscha Brouwer, Esmee de Winter en Sacha Roest lieten een fantastische uitvoering zien. Ook de duo’s Britt en Tess Onderwater, en Anouk Bader en Femke den Elzen presteerden geweldig!

Om 12.00 uur was het de beurt aan de groepen. De St. Jeanne d’Arc deed mee met 3 groepen; Groep A “Grease”, groep B “Junglebook” en groep C “Ja zuster, nee zuster”. Ook zij hebben fantastische prestaties neergezet, ondanks een gezonde dosis spanning! De St. Jeanne d ‘Arc ging trots naar huis met 4 gouden medailles, 2 zilveren medailles en 1 bronzen medaille! Het vele trainen is beloond, nu op naar de volgende wedstrijd!

Vrienden van de Sjaan Live!

Zaterdagavond 20 mei en zondagmiddag 21 mei is het zover dan staat ons coverorkest Jeanne (harmonie) met haar muzikale vrienden op het podium bij Café van der Geest. Zaterdagavond gaat het “dak eraf” en zondagmiddag wordt een heerlijk luisterconcert.

Er zijn nog kaarten beschikbaar! Kaarten zijn voor € 5,- tijdens openingstijden te verkrijgen bij de VVV, Suzanne’s Feestshop en Café van de Geest; in het verenigingsgebouw de Parade (v.d. Weidenlaan 2a) ma t/m vr. vanaf 19:30u.

Tekst en foto's St. Jeanne d'Arc - Foto's Moederactie BON.