Datum: 19-04-2021 - 11:21
14
me
'17

VVSB en TEC delen de punten in de slotwedstrijd van dit seizoen. (foto's)

In de laatste wedstrijd van dit seizoen hebben VVSB en TEC de punten gedeeld. In een wedstrijd die (zeker aan het einde) in het teken stond van het afscheid van diverse spelers, kwam VVSB voor de rust op 1-0 via Tomas Tavilla. Tommy Bekooij zorgde ervoor dat de...

marge werd uitgebreid, maar dit werd tenietgedaan door invaller Trumaine Balrak. Hij zorgde voor beide Tielse treffers.

Trainer Wilfred van Leeuwen had diverse wijzigingen in de basisformatie gemaakt, spelers die afscheid namen van VVSB mochten vanaf minuut 1 starten. Tommy Bekooij stond uiteraard ook in de basis en had er nog wel zin in deze avond. De vleugelaanvaller van VVSB omspeelde in de eerste tien minuten diverse malen zijn directe tegenstander, maar kon op het moment suprême net niet de beslissende pass geven. Nadat hij opnieuw Onyeike omspeelde, zocht hij zijn eigen kans maar zag hij doelman Sebastian van der Sman zijn inzet keren.

Ook Stefan Kraaijvanger wilde wat laten zien in zijn laatste wedstrijd voor VVSB. De vrije trap van Tim de Rijk kreeg de verdediger van VVSB op zijn hoofd, maar de richting ontbrak waardoor de bal naast het doel van Van der Sman belandde. De derde grote kans van VVSB was wel raak. Maikey Parami’s voorzet bereikte Tomas Tavilla die al vallend de 1-0 binnen kopte. TEC liet in de eerste helft wel prima veldspel zien, maar kon nauwelijks gevaar stichten voor het doel van Ronald van der Meer.

Diezelfde Van der Meer zag in de tweede helft een vreemde effectbal van Kurtley de Windt op de kruising belandden. Enkele minuten later had de VVSB-goalie een fantastische safe in huis op de harde vrije schop van Bart van Westerlaken. Aan de andere kant werden de VVSB-aanvallers nog maar nauwelijks in het spel betrokken, maar toch stond 20 minuten voor tijd de 2-0 op het scorebord. Richelo Fecunda veroverde de bal op de achterlijn van TEC en gaf de bal voor op Bekooij. De topscorer van VVSB maakte een einde aan de onzekerheid van de algehele topscorerstitel door de bal achter Van der Sman te schieten en zo zijn 19e doelpunt van dit seizoen aan te tekenen.

Invaller Trumaine Balrak zorgde even later voor de aansluitingstreffer door de voorzet bij de eerste paal zo te verlengen dat de bal in de lange hoek verdween. Een kwartier voor tijd begonnen de publiekswissels bij VVSB. Allereerst werd Stefan Kraaijvanger gewisseld. De centrale verdediger van VVSB kwam in 2009 over van de jeugd van Haarlem en ontwikkelde zich vanuit het tweede elftal tot vice-aanvoerder van het eerste! Hierna werd doelman Ronald van der Meer gewisseld.

Hij kwam ook in 2009 over van de beloften van FC Volendam en voetbalde in 2 periodes 7 jaar voor VVSB! Tot slot werd ook Bas Ruigrok naar de kant gehaald. Ruigrok kwam 9 jaar geleden over van Van Nispen en ook hij voetbalde zich vanuit het tweede elftal naar het eerste elftal. De middenvelder werd een gewaardeerde kracht en vormde geruimde tijd een drie-eenheid op het middenveld samen met Vladimir Jozic en Frans van Niel!

Tussen deze wissels door kwam TEC op gelijke hoogte door opnieuw Balrak. De invaller schoot van dichtbij de 2-2 binnen. En TEC kreeg nog meer mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien, maar Josemar Makiavala en opnieuw Balrak troffen de lat.

Door dit gelijkspel tegen TEC eindigt het eerste jaar in de Tweede divisie voor VVSB op een 9e plaats met 47 punten uit 34 wedstrijd. De Noordwijkerhouters leverde de topscorer van de hele competitie. Bekooij zorgde voor 19 van de 62 doelpunten dit seizoen. Verder speelde Fecunda en Parami alle wedstrijden, beide begonnen alle 34 wedstrijden zelfs vanaf minuut 1. Alleen nieuwkomer Fecunda wist alle 3.060 minuten te volbrengen. De 21-jarige rechtsback scoorde hierin 1 keer (uit tegen Spakenburg) en kreeg 1 gele kaart (uit tegen De Treffers).

VVSB – TEC 2-2: 21. Tavilla 1-0, 69. Bekooij 2-0, 71. Balrak 2-1, 82. Balrak 2-2.
VVSB: Van der Meer (80. Valk), Fecunda, Zwart, Kraaijvanger (75. Van der Slot), Vijlbrief, Ruigrok (85. Jozic), Van Niel, De Rijk, Parami, Tavilla, Bekooij.

 

Tekst: Stefan van den Burg

Foto's t/m eerste helft BON.