Datum: 01-07-2022 - 00:41
13
me
'17

Kerkenveiling St. Jozefkerk goed voor maar liefst € 46.355,50. (foto's)

De jaarlijkse kerkenveiling van de 101-jarige St. Jozefkerk heeft afgelopen vrijdagavond maar liefst € 46.355,50 opgeleverd en dit is maar een fractie lager dan het jubileumjaar in 2016 (€ 47.387,00) bij het 100-jarig bestaan. "Toch weer een geweldig resultaat dit jaar"...

aldus pastoor Goumans na afloop van de kerkenveiling. Het bedrag is inclusief de verkochte loten van de loterij, de opbrengsten van de veilingcatalogus en de verkoop van kerkenveiling-diners en een kaartavond bij pastoor Goumans.

Voorafgaand aan de grote veiling was er ook dit jaar weer, onder de bezielende leiding van pastoor Goumans, een drukbezochte jeugdveiling met heel veel items zoals speelgoed, boeken en spelletjes.

Daarna was het tijd voor de grote kerkenveiling en werden er in rap tempo honderden veelal interessante items geveild. De loterij zorgde voor een verkoop van heel veel loten en daarmee waren er mooie prijzen te winnen.

Een bijzonder veilingitem was een Jozefbeeld welke maar liefst € 1000,- opbracht. Maar ook een fles likeur van de helaas onlangs ons ontvallen Noordwijkerhouter Piet de Ket. Piet had deze ooit gekregen van Paus Johannes Paulus, maar hij had hem nooit durven opdrinken en ook deze fles ging in de veiling.

Het thema van de kerkenveiling van dit jaar was 'Luid en Duidelijk' en waarbij een groot gedeelte van de opbrengst besteed zal gaan worden aan goede geluidsapparatuur voor in de kerk.

Foto's BON.