Datum: 25-09-2020 - 05:32
11
me
'17

Line-up van 'Vrienden van de Sjaan Live' bekend

Waarschijnlijk weet u al dat op zaterdagavond 20 mei en zondagmiddag 21 mei het podium bij Café van der Geest in Noordwijkerhout zal zijn gevuld met het cover orkest van de Jeanne en haar muzikale vrienden. Inmiddels zijn de repetities in de afrondende fase en is bekend...

met welke muzikale vrienden we een feestje zullen vieren. Vier jaar geleden zong Manon Gelevert al mee met de eerste Bollenproms met een aantal stevige nummers en deed dat onlangs opnieuw bij het Top 2000 optreden op 18 februari jl. Manon stond in 2011 in de finale van de “Stem van de Bollenstreek” en zal met ons orkest op zaterdagavond 20 mei een aantal swingende nummers brengen.

Pauline van Eeden zong al in 2011 mee met “Proms op het Plein”, het eerste proms concert van de Jeanne, georganiseerd vanwege het 90-jarig jubileum. Ze zong ook mee op de Bollenproms in 2013. Pauline is in 2015 afgestudeerd aan het koninklijk conservatorium van Den Haag en werkt sindsdien als muziekdocent voor college Leeuwenhorst. Pauline is in Noordwijkerhout ook bekend van haar activiteiten als dirigente van kinderkoor Schalmei.

In 2013 stond Sophie Warmerdam in het voorprogramma van de Bollenproms met haar band “Just Us”. Dat smaakte naar meer en ze zong dus mee met de Jeanne bij de dodenherdenking  en de Bollenproms van 2015. Sophie Warmerdam speelde in 2014 een hoofdrol in de musical “De Zwarte Tulp”. Vorig jaar verzorgde het orkest van de Jeanne de muziek bij Passie II “Noordwijkerhout in oorlogstijd” en hield daar vele muzikale vrienden aan over waarvan er dit jaar een aantal mee zullen doen aan “Vrienden van de Sjaan Live!”. 

Anita van de Zon speelde de dochter uit het NSB-gezin Dallinga die verliefd werd op een jongen uit het verzet, gespeeld door Martijn Barnhoorn. Anita is zeker geen onbekende in Noordwijkerhout. Vier jaar geleden was ze te zien op televisie in de “juf en meester battle” van Kinderen voor Kinderen. We hebben nog twee deelnemende vrienden uit Passie II bereid gevonden om mee te doen met ons feestje op 20 mei.

Jan Huismans speelde veldmaarschalk Rommel en zong in het koor. Zijn uitroep “Es ist Stümperei, es ist Rommel!” is velen in Noordwijkerhout bijgebleven.

Kees Slats speelde dr. Verséwel de Witt Hamer, de geneesheer directeur BAVO en is eigenlijk nog steeds trots op zijn elektro-encefalograaf. Jan en Kees zullen een verrassend optreden verzorgen dat u echt niet gemist wil hebben.

Haal dus snel uw entreekaarten voor ons feestje op 20 mei! Kaarten zijn voor € 5,- tijdens openingstijden te verkrijgen bij de VVV, Suzanne’s Feestshop en Café van de Geest; in het verenigingsgebouw de Parade (v.d. Weidenlaan 2a) ma t/m vr. vanaf 19:30u.

Donateurs ontvangen deze week hun donateurskaart en kunnen daarmee gratis twee toegangskaarten afhalen. Omdat we met onze muzikale vrienden ook gewoon mooie luisterliedjes uitvoeren, worden die nog eens ten gehore gebracht de dag er na, op zondagmiddag 21 mei vanaf 14:00 uur.

De “volledig uit je dak” muziek is dan vervangen door nog meer mooie luisterliedjes zodat ook ander publiek kan genieten van Vrienden van de Sjaan Live! In tegenstelling tot de zaterdagavond kunt u er op zondagmiddag ook rustig bij zitten.

 

Tekst en foto St. Jeanne d'Arc.