Datum: 01-07-2022 - 00:32
05
me
'17

Passie II 'Noordwijkerhout in oorlogsjaren' 6 mei 2016 te zien op BO.

Vrijdagavond 6 mei 2016 fungeerde het monumentale hoofdgebouw van St. Bavo als decor tijdens de groots opgezette uitvoering van Stichting de Passie van Noordwijkerhout. Na de prachtige uitvoering van het passieverhaal in 2015 werd door het bestuur gezocht..

naar een passend vervolg voor 2016. In samenwerking met Noordwijkerhout van toen is gewerkt aan een script over de gebeurtenissen in en om ons dorp tijdens de 2e wereldoorlog. Het op waarheid gebaseerde oorlogsdrama bracht ruim 150 enthousiaste vrijwilligers uit het Noordwijkerhoutse culturele verenigingsleven samen.

 

De muziek werd verzorgd door St. Jeanne d'Arc in combinatie met een popband. Een projectkoor bestaand uit leden uit Revoice en Bloom, kinderkoor de Schalmei en diverse solisten verzorgde de vocalen. Verder waren er natuurlijk acteurs en vele ondersteunende taken die belangeloos uitgevoerd werden.

 

Naar aanleiding van deze uitvoering is alles vast gelegd op video en dvd. Op 6 mei 2017, wordt op BO, omroep van de bollenstreek, 2 x de film getoond die gemaakt is van de uitvoering vorig jaar. Dit zal plaats vinden om 19 en 21 uur. Dus de moeite van het kijken zeker waard.

 

De dvd is ook verkrijgbaar is bij Vink Multimedia in de Dorpsstraat.


Op de foto: Het bestuur van stichting de passie van Noordwijkerhout op locatie bij het Bavo hoofdgebouw: Peter van den Berg, Martijn Pompe, Ria Vink, Anita van der Zon, Martijn Barnhoorn.

Foto: Thomas Pieterse.

U kunt alle berichten nog eens teruglezen op BON, dat kan op de volgende linken hieronder:


* ‘passie-van-noordwijkerhout’


* 'passie-bestuur-bedankt-noordwijkerhout-fotos en filmpje'