Datum: 25-10-2021 - 05:30
01
me
'17

Stichting van het Kind houdt deze week in de gemeente Noordwijkerhout collecte.

Noordwijkerhouters zetten zich in voor de collecteweek van Stichting van het Kind. Van 30 april tot en met 6 mei houdt Stichting van het Kind collecte in Noordwijkerhout. Ruim 30 collectanten gaan in Noordwijkerhout met de collectebus langs de deur om geld in te zamelen voor...

Stichting van het Kind. Stichting van het Kind zet zich in voor 51.000 kinderen in Nederland die wegens omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen. Stichting van het Kind geeft kinderen die niet meer thuis kunnen wonen een betere kans op een goede toekomst, waarin ze een positieve bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij.

Projecten:
Sportproject
Met het Sportproject zorgen wij ervoor dat kinderen die niet op een sportvereniging kunnen toch gewoon kunnen sporten. Dit maken wij mogelijk door sportlidmaatschappen, zwemlessen en sportpakketten.

Meedoen in de Samenleving
Met het project Meedoen in de Samenleving coachen wij jongeren bij het vinden van een baan of opleiding. Wij helpen hen hun leven weer op de rit te krijgen, zodat zij kunnen werken aan hun zelfredzaamheid.  

WIJ-magazine  
Een eigen lijfblad waar je je helemaal in herkent: dat is WIJ-magazine. Het is een blad vóór en dóór kinderen die wonen in een leefgroep. De kinderen maken het magazine dus zelf en werken zo aan hun vaardigheden en hun zelfvertrouwen.

De Zeeboerderij
De Zeeboerderij is een vakantie- en weekendopvang waar kinderen die wonen in een leefgroep helemaal zichzelf kunnen zijn. Daarnaast maakt Stichting van het Kind voor leefgroepen en gezinshuizen ook dagjes uit en vakanties mogelijk.

Voor de organisatie van de collecteweek mag Stichting van het Kind gebruik maken van een auto van autobedrijf Kleverlaan Noordwijkerhout.