Datum: 06-08-2020 - 03:47
07
me
'17

Zomerleeskringen in de Bibliotheek Bollenstreek.

Vind je het leuk om over boeken te praten en heb je geen tijd om dit in een vaste leesgroep te doen? Of wil je eens ervaren hoe het is om in groepsverband een boek te bespreken? Kom dan naar één van de Zomerleeskringen van de Bibliotheek Bollenstreek. In vier van de...

vestigingen kun je aansluiten en bespreek je, onder begeleiding, een historische roman of een roman met thrillerelementen. Je kunt je natuurlijk ook voor beide boeken opgeven.

2017 Jane Austen jaar: ‘De abdij van Northanger’ van Jane Austen.
Het is dit jaar 200 jaar geleden dat Jane Austen overleed. Al schreef zij in haar korte leven ‘slechts’ zes romans, haar werk spreekt nog steeds tot onze verbeelding. Dit is de reden dat we voor onze Zomerleeskring een van haar boeken hebben gekozen: De abdij van Northanger.

Wanneer een naïeve jonge vrouw, Catherine Morland, in de 18e eeuw Bath bezoekt, maakt ze er kennis met een aantrekkelijke man en zijn zuster die haar uitnodigen bij hen op de abdij van Northanger te logeren. De verteltrant is heerlijk traag, wat een verademing is in deze snelle tijd.

Het is een vermakelijke satire op de populaire novels uit die tijd, waarin vervallen kastelen, kwaadaardig schurken en dappere heldinnen met veel woorden worden beschreven.

* Datum & aanvang: Donderdag 15 juni, 19:00 – 21:00 uur. Locatie: Vestiging Sassenheim, Kerklaan 42, 2171 GC

* Datum & aanvang: Donderdag 20 juli, 10:30 – 12:00 uur. Locatie: Vestiging Noordwijkerhout, Herenweg 2, 2211 CC.

* Datum & aanvang: Dinsdag 27 juni, 10:30 – 12:00 uur. Locatie: Vestiging Noordwijk, Akkerwinde 1a, 2171 GC

* Datum & aanvang: Vrijdag 4 augustus, 10:30 – 12:00 uur. Locatie: Vestiging Lisse, Koninginneweg 79A, 2161 ZB Lisse.

‘Liefde heeft geen hersens’ van Mensje van Keulen.

Romy, een weduwe met twee volwassen kinderen en een baan bij een uitvaartcentrum, zorgt voor haar bejaarde buurvrouw Irma. Als Romy haar dood in een stoel aantreft, vermoedt ze dat Irma slachtoffer is van een roofoverval. Ze roept de hulp in van huismeester Harro.

De 43-jarige Harro woont bij zijn moeder en is heimelijk verliefd op Romy. Weet hij wellicht meer? Soepel geschreven verhaal over liefde en dood. Mensje van Keulen staat bekend om haar realistische proza, ze ontving de Constantijn Huygens-prijs 2014 voor haar hele oeuvre.

Het boek ontvang je van de bibliotheek nadat je je hebt opgegeven voor de bijeenkomst. Deelname is gratis. In verband met het beperkt aantal plaatsen is het aan te raden om tijdig te reserveren via de website: www.bibliotheekbollenstreek.nl/leeskring

Tekst: Bibliotheek Bollenstreek.