Datum: 23-01-2022 - 20:28
27
apr
'17

Koningsdag van start gegaan.

De feestelijkheden van Koningsdag in Noordwijkerhout zijn begonnen. Dit alles georganiseerd door de Oranjevereniging Noordwijkerhout. De dag voor Koningsdag start traditioneel met de Lintjesregen', dit keer werden Noordwijkerhout en De Zilk goed bedeeld want burgemeester Goedhart mocht maar

liefst 8 onderscheidingen uitreiken, klik hier. Hiermee werd het startsein gegeven om te gaan aanvangen met de feestelijkheden.

In Topaz Munnekeweij gingen de bingoballen rollen op deze gezellige Koningsmiddag. Iedereen was welkom in de tuinkamer van Munnekeweij voor een gezellige OranjeBingo. Voor een natje en een droogje werd gezorgd en omdat onze koning dit jaar 50 wordt, was er deze middag ook live muziek, verzorgd door de ‘Vrolijke Muzikanten’.

In de avond was het de tijd voor de jeugd van Noordwijkerhout.

Jong Oranje organiseerde wederom Junior Kingsnight! ‘Wapenstaete’ Het Wapen van Noordwijkerhout werd omgetoverd tot een neon (oranje) disco. Het feest was voor de jeugd vanaf 9 jaar. De Kingsnight was uiteraard geheel alcoholvrij. Er waren uiteraard ook weer leuke prijzen te winnen!

Daarna was het de beurt aan de 'volwassen-jeugd' van Noordwijkerhout om uit hun dak te gaan bij de Koningsnacht in een uitverkocht Café van der Geest. Foto's zijn gemaakt door JP/Snapshot, bij hem kunt u binnenkort zijn fotoverslag zien van de activiteiten rondom Koningsdag.

Vandaag op koningsdag werden de volgende festiviteiten  gehouden.

Als eerste de aubade bij het Gemeentehuis met alle dragers van een Koninklijke Onderscheiding met muzikale begeleiding van St. Jeanne d'Arc. 

Verder zijn we een rondje door het dorp gelopen en foto's geschoten van de vrijmarkt van scouting Bosgeest en de 'diehards' die ondanks de slechte weersvoorspellingen toch zijn gaan zitten om hun spulletjes te gaan verkopen. En tot nu toe hebben we flink geluk gehad in Noordwijkerhout, op een enkele spetter na was het weer voor de ochtend een beetje koud maar wel droog.

Op Golfbaan Tespelduyn werd dit jaar alweer het 14de Noordwijkerhouts Golfkampioenschap van de Oranjevereniging Noordwijkerhout gespeeld, maar daar volgt later nog een persbericht van.

Vanaf 11.00 uur ging op De Steeg Koningspop 2017 van start. De vijf bands met veel Noordwijkerhouts bloed spelen tot rond de klok van 18.00 uur. Later volgen hier nog foto's van op deze site. Voor het programma van vanmiddag klik  hier.

Uiteraard volledig omgeven van de vrijmarkt en de rommelmarkt van scouting Bosgeest rond de Witte Kerk.Tekst: BON en foto's van Marc van der Molen.

Later zullen er nog meer verslagen en foto's volgen.