Datum: 19-09-2021 - 13:47
26
apr
'17

De scootmobiel bloementocht door de Bollenstreek 2017. (Update Foto's)

Wat 8 jaar geleden als een soort van grap begonnen is, werd dinsdag 25 april alweer volgens traditie verreden: de scootmobieltocht door de Bollenstreek. Geef burgemeester Goedhart een toeter en het kind in hem komt helemaal los: flink toeteren in de oren van voorzitter van de stichting Bloemenslinger Jaap Walen. Wellicht was er ook nog...

een appeltje te schillen met ex-wethouder Alfons Morssink, terwijl ex-wethouder Bas de Haas (penningmeester) de dans ontsprong. Morssink en de Haas leidden de lange stoet van 95 scootmobielen, ook wel bekend als de Bloemenslinger. Dit aantal was in vergelijking met vorig jaar iets minder. Toen waren er  125 deelnemers.

 

De Pr-man  van de Bloemenslinger Morssink: “ Noordwijkerhout geeft minder gemakkelijk scootmobielen uit en dus zijn er minder mensen met een scootmobiel.” Een oorzaak zou het tegenvallende weer van de editie van 2016 kunnen zijn, maar door de kou dit jaar was de deelname van bewoners van woonzorgcentrum Topaz Munnekeweij helaas niet mogelijk.

 

Gisteravond werden eerst de scootmobielen met vrachtwagens uit  o.a. Hillegom, Noordwijk, Katwijk en Lisse gehaald. Daarna werden met busjes de deelnemers opgehaald. Een deelnemer komt uit Duitsland en een paar uit Nieuwegein. 90 Procent komt uit de Bollenstreek.
Een lekker bakkie koffie en eventueel een fleece deken voor de beentjes.

 

Secretaris Jan Janson gaf de deelnemers zo vlak voor de start nog een aantal tips mee. Buiten werden sommige bandjes nog even op spanning gebracht. De karavaan kon vertrekken.
Ongeveer 70 vrijwilligers zorgden er voor dat (bijna) alles prima verliep. Een kleine kop-staart botsing ter hoogte van de ingang van het Bavo terrein kon de pret niet drukken.

 

Langs de bollenvelden op weg naar de eerste stop: de kantine van FC Lisse. Daar werd de lunch genuttigd. Later op de middag ging de bonte stoet via het theehuis aan de Leeweg en Noordwijk weer langzaamaan terug naar het eindpunt: Topaz Munnekeweij.

 

Het hele evenement was ook dit jaar weer geheel gratis, mede dankzij de financiële steun van de vele sponsoren.

 

Tekst en foto's (klik HIER voor foto's 25-04) : Door Hans Geerlings Blik op Lisse

voor het filmpje klikt u HIER

 

Hieronder kunt u de nieuwe foto's (169) vinden van Cees van Zelst.

{gallery}13178{/gallery}