24
apr
'17

Koningsdag in De Zilk 27 april 2017.

Koning Willem-Alexander brengt op 27 april samen met zijn familie een bezoek aan Tilburg. In De Zilk grijpen wij deze dag altijd aan om ook een klein feestje te vieren. Dit jaar zal het programma zeer beperkt zijn, omdat Koningsdag dit jaar midden in de meivakantie...

valt. Toch laten wij deze dag niet zomaar.aan ons voorbij gaan. Afgelopen vrijdag 21-04-2017, werden de festiviteiten al gestart tijdens de Koningsspelen bij de Egelantier school. Het werd een feestelijke dag voor alle schoolkinderen en hun ouders voordat de meivakantie echt kon gaan beginnen.

 

PROGRAMMA KONINGSDAG

DONDERDAG 27 APRIL


09.00 uur – KLOKGELUI EN VLAGGEN
Net als elk jaar wordt Koningsdag feestelijk ingeluid met het beieren van de klokken van onze Heilig Hartkerk. De Feestcommissie zorgt voor versiering bij de diverse invalswegen van het dorp. Uiteraard gaat de Nederlandse driekleur in top van de vlaggenmast op de hoek Zilkerduinweg – Beukenlaan. Wij hopen dat u wilt zorgen voor de verdere versiering van het dorp door het uitsteken van de vlag met eventueel een wimpel. Onder de vroege vlaggers worden weer drie heerlijke slagroomtaarten verloot.

 

10.30 uur – OPTREDEN ALTESA
Omdat Koningsdag dit jaar midden in de meivakantie valt, is de verwachting dat er weinig kinderen mee zullen doen aan de kindercorso. Daarom heeft de Feestcommissie besloten dit jaar geen kindercorso te organiseren. Om Koningsdag toch feestelijk te starten zal Altesa om 10.30 uur vanaf De Duinpan starten met een muzikaal rondje door het dorp. Rond 11.00 uur zullen zij terug zijn bij het dorpshuis om eventuele nieuwe Zilker gedecoreerden te eren met het traditionele volkslied.

 

13.30 uur – SCHATGRAVEN
Aan het begin van de middag is het Schatgraven in de zandbak van de speeltuin voor alle kinderen van 4 t/m 8 jaar. Het principe van dit spelletje is kinderlijk eenvoudig. De Feestcommissie verstopt een flink aantal plastic buisjes in de zandbak en na het aftellen, begint voor de kinderen een flinke graafpartij naar de buisjes. Ondanks het feit dat de buisjes niet diep liggen, duurt het altijd weer even voor we alle buisjes boven de grond hebben. De kinderen die een buisje vinden, mogen deze inleveren voor een zelf te kiezen prijsje. Om iedereen een kans te geven, mogen de kinderen die al een buisje hebben gevonden niet meer meezoeken.

Let op! Er kan ook gezocht worden naar een gouden buisje. De vinder van dit buisje wint de hoofdprijs!

13.30 uur – ORANJE FIETSTOCHT
Mede dankzij Toerclub Vogelenzang kunt u weer deelnemen aan de traditionele gezinsfietstocht. Dit jaar fietsen we een hele andere kant op, richting Haarlem. Deze route is uitgezet via het knooppuntenroutenetwerk en is circa 30 km. Dit jaar dus geen gezamenlijk rustpunt onderweg met de andere Oranjeverenigingen uit de Bollenstreek. Er zal ook geen consumptiebon worden meegegeven. U ontvangt uiteraard wel een leuke attentie als aandenken. Voor meer informatie over Toerclub Vogelenzang kunt u terecht op: www.fietsenindebollenstreek.nl.

Voor deelname meldt u zich aan bij een lid van de Feestcommissie bij Trefcentrum De Duinpan. Er kan gestart worden tussen 13.30 en 14.00 uur. Feestcommissie De Zilk aanvaardt geen aansprakelijkheid voor deelname aan de fietstocht. Deelname geschiedt op eigen risico. Het inschrijfgeld bedraagt € 1,00 voor volwassenen en is gratis voor de jeugd t/m 12 jaar (inclusief aandenken)

14.00 uur – ORANJEMIDDAG
De Oranjemiddag staat volledig in het teken van een vrolijk samenzijn in De Duinpan. Iedereen is hier welkom om met elkaar wat te drinken op de Koning.

 

18.00 uur – BARBECUE
Je hoeft deze dag niet te koken. Schuif aan het eind van de middag gezellig aan in De Duinpan voor een goed verzorgde barbecue (€12,50 p.p). Van18.00 uur tot 20.00 uur zijn de kolen heet. Eet smakelijk!

De Stichting Feestcommissie De Zilk wenst u allen een hele gezellige Koningsdag toe!

Tekst en Foto's: Blik op de Zilk en de Feestcommissie de Zilk