24
apr
'17

Bibliotheek Bollenstreek verzorgt spelletjesochtend op 4 mei.

Het spreekwoordenspel, domino, ik-hou-van-Nederland bordspel: iedereen is van harte welkom op de koffie+ ochtend om met elkaar deze en andere spellen te spelen. Onze taal zit vol spreekwoorden en uitdrukkingen. Bijvoorbeeld: Je hart vasthouden, iets uit de duim zuigen....

je beste beentje voorzetten, de koe bij de hoorns vatten. Het spreekwoordenspel heeft ze allemaal. Kaboontje beeldt de spreekwoorden uit. Kan je raden om welk spreekwoord het gaat? En weet je de betekenis ook? Krijg je nog meer punten. Wat weet je al over Nederland?

Kijk met elkaar wat jullie al weten over Nederland met het Kwartetspel ”Nederland”. Het spel bestaat uit 9 thema’s en is een greep uit onder andere de Nederlandse geschiedenis, kunst, landschap en feestdagen.Een ander spel dat over Nederland gaat, is het bordspel ‘Ik hou van Nederland’.

Dit spel speel je met maximaal 6 spelers en je maakt een reis door de provincies.  Elke provincie heeft haar eigen puzzelstuk in de vorm van de provincie. Je reis start op de Nederlandse Wasseneilanden, en dan speel je via Noord-Holland heel Nederland door.  De finish ligt in….Groningen.

En hou je het liever dicht bij huis: het Gemeentekwartet Noordwijkerhout met de Zilk ligt ook klaar. En wie kent niet het spel Rummikub. Of domino. In menig gezin werden deze spellen gespeeld. De bibliotheek haalt ze weer uit de kast om met elkaar een gezellige ochtend te beleven. En winnen of verliezen doet er niet toe.

Tijdens de koffie+ ochtend liggen al deze spellen klaar. Maak met elkaar een keuze, schenk een kopje koffie in en heb een gezellige ochtend. Spellenochtend donderdag 4 mei in de bibliotheek Noordwijkerhout tijdens de koffie+ ochtend.

De koffie staat klaar vanaf 10:15 uur. De ochtend zal tot 12:00 uur duren. Locatie: Bibliotheek Bollenstreek, Herenweg 2, 2211 CC Noordwijkerhout.

Tekst: Bibliotheek Bollenstreek.