Datum: 07-07-2020 - 14:41
23
apr
'17

Provinciale brandweer vaardigheidstoets 112 in Noordwijkerhout. (foto's)

Op 22 April werden de provinciale 112 vaardigheidstoetsen afgelegd in Noordwijkerhout. Het deelnemersveld bestond uit ’s Gravenzande, Rijnsburg, ’s Gravendeel, Katwijk, Oud-Beijerland, Driebruggen, Melissant, Bodegraven, Schoonrewoerd, Zwartewaal en Krimpen a/d Lek...

Het wedstrijdobject kon worden gerealiseerd bij de firma Meeuwenoord Transport in het centrum van ons dorp. De vaardigheidstoets bestond  uit diverse onderdelen, zowel het bestrijden van brand als het veiligstellen van slachtoffers die door een bedrijfsongeval in de problemen waren gekomen.

Een man werd door rook bedreigd en een tweede slachtoffer zat bekneld onder een container. Een van de zwaartepunten was de waterwinning die vanaf een hoog punt ( 6 meter) gerealiseerd moest worden. Voor iedere pompbediener een interessant onderdeel.Een behoorlijk zware opgave voor iedere ploeg, die bestond uit 6 man.

Dat het behoorlijk pittig was bleek uit het feit dat de wedstrijd flink in tijd uit liep. Als winnaar van de vaardigheidstoets kwam Katwijk uit de strijd. Als gebruikelijk bij wedstrijden werd bij aanvang van de prijsuitreiking in de brandweerkazerne uitgelegd hoe de inzet had moeten plaatsvinden en waar de knelpunten lagen.

De wedstrijdleiding van het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité besloot dan ook met de opmerking: “falen op een wedstrijd bestaat niet, er van leren wel.” De firma Meeuwenoord werd hartelijk bedankt voor alle gastvrijheid en medewerking, want ook gedurende alle voorbereidingen was er sprake van grote gastvrijheid.

Burgemeester G. Goedhart voltooide de prijsuitreiking door vooral waardering uit te spreken voor de vrijwillige brandweerman.  Alle ploegen gingen dan ook  naar huis met een blijven de herinnering aan deze dag en een doosje hyacinten vanwege de corso dag.

Drie ploegen gingen  door naar de volgende ronde, Katwijk, ’s Gravendeel en Oud Beijerland. De Noordwijkerhoutse vrijwillige brandweer kon terugzien op een geslaagde dag.

Tekst en foto's: Brandweerkorps Noordwijkerhout.