Datum: 07-07-2020 - 14:51
23
apr
'17

Spannend Duel Jong Sparta en VVSB eindigt opnieuw in 3-3.

Nadat in november van het vorige jaar VVSB – Jong Sparta was geëindigd in 3-3, werd het in de tweede editie van dit seizoen opnieuw die uitslag. Deroy Duarte was de grote man bij de beloften uit Rotterdam met drie doelpunten. Tommy Bekooij (2) en Maikey Parami...

scoorden namens VVSB, die in grote getalen werden aangemoedigd door de jeugd van de Noordwijkerhouters.

 

 

Het duel op ‘Het Kasteel’ kwam wat langzaam op gang. De eerste, grote mogelijkheid van de wedstrijd was wel weer direct raak. Een ingestudeerde hoekschop kwam op de rand van het strafschopgebied uit bij de 17-jarige Deroy Duarte. De middenvelder van Jong Sparta hoefde niet lang na te denken wat hij met de bal wilde gaan doen en schoot in de lange hoek raak.

 

Ook de eerste kans voor VVSB was raak. Na een half uur voetbal kopte Stefan Kraaijvanger de hoekschop van Frans van Niel op het hoofd van Tommy Bekooij. De aanvaller van VVSB kopte van dichtbij de gelijkmaker binnen. Vanaf dat moment was de wedstrijd los, een schot van Lovette Fecilia strandde in schoonheid. Aan de andere kant had doelman Ricardo Kieboom veel moeite met de vrije trap van Van Niel. Ook Guido Pauw kon de doelman van Jong Sparta niet passeren in de eerste helft.

 

Vlak voor rust kwam Jong Sparta opnieuw op voorsprong. Duarte werd opnieuw vrijgelaten op de rand van het strafschopgebied en voor de tweede keer deze wedstrijd schoot de jonge middenvelder raak. Na een kwartier voetbal in de tweede helft schoot Serginho Sanches op de paal. Een geluk voor doelman Ruben Valk, die de tweede poging van Sanches naast zag vliegen.

 

Twintig minuten voor tijd pleegde trainer Wilfred van Leeuwen een aanvallende wissel door een centrale verdediger te wisselen voor een centrumspits. Toch kreeg VVSB de deksel op de neus. Duarte kwam nu aan de bal aan de zijkant van het veld. Toch kwam hij tot een schot die over doelman Valk in het net verdween.

VVSB liet het er niet bij zitten en schoot twee minuten later de aansluitingstreffer binnen. Jelmer Vijlbrief was aan de linkerkant mee opgekomen en gaf de bal laag voor op Maikey Parami. De aanvaller van VVSB wist wel raad met deze bal en schoot deze achter doelman Kieboom.

 

Nadat Tim de Rijk net te kort kwam om de gelijkmaker te maken, werd het even later toch weer gelijk. Tommy Bekooij was er aan de rechterkant van het veld door, ging op Kieboom af en verschalkte de doelman met een laag schot.

De slotfase van de wedstrijd was wederom spannend, maar beide ploegen wisten geen doelpunt meer te scoren, waardoor de wedstrijd in dezelfde stand eindigde als eerder dit seizoen.

 

Jong Sparta – VVSB: 15. Duarte 1-0, 30. Bekooij 1-1, 39. Duarte 2-1, 75. Duarte 3-1, 77. Parami 3-2, 83. Bekooij 3-3.

VVSB: Valk, Fecunda, Van der Slot (69. Zwart), Kraaijvanger (69. Immerzeel), Vijlbrief, Jozic, Van Niel, De Rijk, Parami, Pauw, Bekooij.

Tekst: Stefan van den Burg