Datum: 01-07-2022 - 01:25
22
apr
'17

Prijzen uitgereikt voor de beste mozaïeken Noordwijkerhout 2017. (foto's)

Het was een gezellige drukte begin van de middag in Het Feest van Harry. Veel deelnemers waren gekomen om te zien of zij wellicht in de prijzen waren gevallen. Iedereen kreeg voorafgaand aan de prijsuitreiking een consumptie aangeboden door de organisatie. En toen iedereen...

aanwezig was nam Nico Koomen het woord namens de organisatie. Allereerst heten Nico alle aanwezige van harte welkom. Hij vertelde dat het ieder jaar moeilijker wordt voor de jury om de beste mozaïeken te kiezen. Want de kwaliteit wordt met het jaar beter en komt de lat steeds hoger te liggen.

 

Er is hard gewerkt door alle deelnemers en dat zie je dan ook terug in het resultaat ervan. Er zijn nu ook mozaïeken waarvan zelfs de zijkanten waren gedecoreerd en gestoken. Tevens heten Nico Koomen de Prinsenhofschool van harte welkom omdat deze school nog ontbrak in de deelnemerslijst. Hij hoopt dan ook dat ze volgend jaar weer mee gaan doen.

Dus iedereen hartelijk dank daarvoor en applaus voor jezelf, zo zei Nico.

 

Toen richte Nico zich even naar de jury, Thea en Piet van de Berg. Na 6 jaar jureren hebben Thea en Piet besloten om er mee te stoppen. Dat is jammer maar wel begrijpelijk. Om ze te bedanken voor hun inzet en deskundigheid verdiende dat wel een mooi bloemetje, hoe kan dit ook anders tijdens zo'n mooi bloemenweekend.

 

Thea van de Berg nam zelf ook even het woord en gaf tekst en uitleg hoe zij hebben gejureerd en waar er op gelet werd. Dat heeft geresulteerd in de uitslag die Nico Koomen zou gaan vertellen. Thea vond de kwaliteit de afgelopen jaren sterk verbeterd en worden de mozaïeken steeds mooier.

Maar nu is het tijd om het stokje over te geven aan de volgende 'nieuwe jonge' generatie. Zij dankte iedereen voor de afgelopen jaren waarvan zij als jury, en ook namens Piet, de mozaïeken hebben mogen beoordelen.

 

Naast de jury die bestond uit Piet en Thea van de Berg is een en ander mogelijk gemaakt door de sponsor van de houten mozaïekplateaus en dit was Aannemingsbedrijf Wiela bv. En zoals gezegd reikte Nico de prijzen aan de winnaars uit bij To me@t bij de Buren in de Havenstraat.


Toen was het moment daar en ging Nico Koomen over tot de prijsuitreiking. Klik  hier om de mozaïeken te bekijken en hier voor de foto's van Marc van der Molen

 

Hier volgt de uitslag van de mozaïekwedstrijd:

 

Particulieren

1e prijs  Movensduin ( beschut wonen)

2e prijs  Munnekewey

 

Verenigingen

1e prijs  Kaninefaaten

2e prijs  ’t Bollenhart

 

Scholen

1e prijs  Prinsenhof

2e prijs  Regenboogschool

 

Bedrijven

1e prijs  Smallsteps Duinrakkers

2e prijs  Dorpstraat ondernemers

 

overall winnaar MOOISTE MOZAIEK

 

Kaninefaaten