Datum: 29-03-2023 - 12:55
21
apr
'17

Noordwijkerhout is helemaal klaar voor de Bloemencorso 2017 (foto's)

Eindelijk is het dan zover. Al het werk is gedaan, de handen doen zeer, vermoeidheid slaat toe en nu is het toch genieten geblazen. Dat is zo'n beetje wat door iedere vrijwilliger heen heeft moeten gaan. Het resultaat mag er zijn en zij kunnen enorm trots zijn op zichzelf...

Wat een werk hebben deze mensen er "letterlijk" ingestoken. Heel Noordwijkerhout is nu gehuld in een prachtige bloemenzee. Overal waar je maar kijkt zijn bloemen aanwezig. Er hangt een heerlijke geur van lente in het dorp. Ja, Noordwijkerhout is er helemaal klaar voor.

 

Om klokslag 15.00 uur waren de meeste mozaïekleggers en stekers klaar met het werk. Niet alleen vandaag hebben zij veel arbeid verricht. Maar ook zijn de meeste vrijwilligers al twee of meerder dagen bezig geweest om hun mozaïek vorm te geven. Dit gebeurde ergens thuis, in de winkel of een opslagloods. Vandaag was het zover om alle elementen bij elkaar te voegen. Die moeite is niet voor niets geweest want alles was op tijd klaar en het ziet er schitterend uit.

 

Naast alle mozaïek makers waren er nog eens velen die zijn wezen helpen met het optuigen van de corsowagens. Dagen achtereen waren honderden mensen actief, tot in de kleine uurtjes, om de decoratie te voorzien in de vooraf bedachte wagens. Diverse thema's zullen dan ook vanavond de revue passeren in de rondgang door Noordwijkerhout tijdens de verlichte corso.

 

Nu staan er op dit moment, ter bezichtiging, twee wagens in dorp op de steeg. Dit zijn de wagens van Noordwijkerhout en die van de Zilk. Zij voeren het thema van respectievelijk, KAVB Noordwijkerhout met Boer & Bont en Corsogroep de Zilk met het thema DAF (fodil). Het zijn twee plaatjes van wagens waarbij je je vingers kunt aflikken.

 

De overige deelnemers, van de bloemencorsowagens,  staan nu inmiddels opgesteld op de Herenweg nabij de Brink. Dit zijn in willekeurige volgorde:

 

Leiden, stad van ontdekkingen met 100 jaar de Stijl, Gemeente Haarlem met De stoelendans, Bloemenbadplaats Noordwijk met De Mondriaan-leeuw, Bloemencorso Bollenstreek met Schooiwagen, Gemeente Lisse met Nederland fietsland, Gemeente Hillegom met De huizen van Jan Six, Rabobank Bollenstreek-Haarlem e.o. met Sprookjesbos De Efteling, Ondernemersfonds binnenstad Haarlem met Tulpomania, Corsogroep KAVB Hillegom-Haarlem e.o. met Dutch Duck, Omroep MAX met Dutch Polder (baardmannetjes), Hotels & Restaurants van der Valk met Dutch Toucan, Gemeente Teylingen met Escher's vissen en vogels, Keukenhof met Dutch windmills, Tourism Malaysia met Malasya, truly Aisa en Volksrepubliek China met Pandavriendschap Wu Wen en  Xing YA.

 

Vanavond is het dan zover dan gaat de verlichte bloemencorso van start. Dan zullen alle wagens te bewonderen zijn. Rond de klok van 21.15 uur zal bij de Witte Kerk het startsein worden gegeven. Hierna zal de stoet door Noordwijkerhout gaan trekken in een lange en mooie verlichte stoet. Uiteraard omlijst met de diverse muziekverenigingen en blaaskapellen.

 

Het verdere programma is als volgt:

 

Verlicht Bloemencorso van de Bollenstreek

Programma vrijdag 21 april 2017

21.15 uur:  officiële opening Bloemencorso van de Bollenstreek, 
bij de Witte Kerk.

21.15 uur: start rondgang van de verlichte praalwagens en
luxe auto’s  van het Bloemencorso van de Bollenstreek, 
door de straten van het knusse dorp

22.00 uur: after-party in de diverse horeca gelegenheden , 
rondom de Witte Kerk.

Tekst en foto's: BON (middag)