18
apr
'17

Programma Koningsdag 2017.

De Oranjevereniging presenteert hierbij het programma van de komende festiviteiten in Noordwijkerhout. Dit programma bied voor ieder wat wils. Zij starten met het programma op woensdag 26 april 2017 en zal duren tot bevrijdingsdag op 5 mei 2017. Hieronder kunt u...

alles vinden over het totaalprogramma.

 

Woensdag 26 april

 

 

14.15 uur – KoningsBingo in Munnekeweij

In Topaz Munnekeweij gaan de bingoballen rollen op deze gezellige Koningsmiddach. U bent vanaf 14.15 uur welkom in de tuinkamer van Munnekeweij voor een gezellige OranjeBingo. Voor een natje en een droogje wordt gezorgd en omdat onze koning dit jaar 50 wordt, is er deze middag ook live muziek, verzorgd door de ‘Vrolijke Muzikanten’.

 

 

Trekt u ook iets oranjes aan? De leukste oranje verklede deelnemer wint een prijs! Toegang vanaf 60+. Let op: Vol is vol.

Kosten € 5,00 per persoon.

 

 

 

19.30 uur - Junior Kingsnight

Jong Oranje organiseert wederom Junior Kingsnight! ‘Wapenstaete’ Het Wapen van Noordwijkerhout wordt omgetoverd tot een neon (oranje) disco. Het feest is voor de jeugd vanaf 9 jaar. De deur gaat open om 19.30 uur en zal om 20.00 uur sluiten, om 22.00 uur zal de frisparty (volledig alcoholvrij) afgelopen zijn.

 

Deze avond worden er weer veel activiteiten georganiseerd, uiteraard zijn er ook weer leuke prijzen te winnen! Een entreekaartje is verplicht en gratis af te halen bij Vink Multimedia. Wij hebben er zin in, we zien jullie dan!

 

21.00 uur - Koningsnach

Café van der Geest zal als gastheer optreden om jullie op deze avond het Oranjegevoel te bezorgen. Vanaf 21.00 uur is er volop muziek. Toegang vanaf 18 jaar en kaarten zijn via de voorverkoop verkrijgbaar bij de bar.

 

 

Ook dit jaar is de dresscode: oranje of onze nationale driekleur rood, wit en blauw. Kom en geniet weer van een gezellige Oranjeavond.

 

 

Koningsdag donderdag 27 april

 

 

7.00 uur - Feestelijk vlagvertoon

Vanaf 7.00 uur rijden enkele leden van de Oranjevereniging rond in de gemeente en worden er een 12-tal taarten uitgereikt aan vroege vlaggers. Natuurlijk kunnen we niet overal zijn op dat tijdstip, maar om zeker te zijn van een kans op een van de heerlijke taarten moet u uw vlag rond 7.00 uur goed zichtbaar uithangen. De taarten worden aangeboden door V.O.F Wout Hogervorst en Bakkerij van Eeden.

 

 

8.30 tot 15.30 uur - 56ste Koningsmarkt

Traditiegetrouw organiseert de Scouting Bosgeest dit jaar weer de ouderwets gezellige Koningsmarkt. Rondom de Witte Kerk verkopen zij mooie spullen in de categorieën: boeken, platen, keuken, kleren, speelgoed, curiosa, glas, blik, kleinmeubelen, knuffels, elektrische apparaten en nog veel meer!

 

De opbrengst wordt door de jeugdgroep gebruikt voor het onderhoud van het clubhuis en uitbreiding van het spelaanbod.

 

Alle medewerkers zijn vrijwilligers bij deze markt. Kom lekker snuffelen in de meer dan 50 kramen waar alle mogelijke waren zijn uitgestald. Kom ook met uw kinderen naar het, dit jaar nog grotere 'Kinderparadijs'! Grabbel, kleur, schmink, gooi en vermaak je rondom de tuin van de Witte Kerk!

 

 

9.30 uur - Aubade met ontvangst geridderden

Muziekvereniging St. Jeanne d’ Arc verzorgt een muzikale rondwandeling door ‘t dorp en degenen die een Koninklijke Onderscheiding hebben ontvangen worden gehuldigd met de traditionele aubade.

 

 

Kom naar het gemeentehuis om te zien wie zich Lid in de Orde van Oranje-Nassau mag noemen omdat ze zich met grote gedrevenheid inzetten of ingezet hebben voor de gemeenschap.

Na afloop van de aubade worden alle mensen met een Koninklijke Onderscheiding in het gemeentehuis ontvangen door het gemeentebestuur en het bestuur van de Oranjevereniging.

 

 

9.30 uur - Start ochtendflight van de Koningsdag 2017 op Golfbaan Tespelduyn

Dit jaar wordt alweer het 14de Noordwijkerhouts Golfkampioenschap van de Oranjevereniging Noordwijkerhout georganiseerd. Een spannende en uitdagende wedstrijd voor ervaren en minder ervaren golfers, waarbij niet alleen de individuele prestatie telt, maar ook de gezelligheid. Een feestelijke Oranjesfeer mag op deze dag natuurlijk niet ontbreken.

 

 

Ook dit jaar spelen we om de Super Trio Bokaal welke gesponsord wordt door Gildeslager Klein, Entree Vert B.V. en Warmerdam Spoelbedrijf.
Om zoveel mogelijk mensen te kunnen laten meespelen zal er een ochtend- en een middagprogramma zijn.

 

 

De ochtendflights lopen van 9.30 tot 12.30 uur en de middagflights van 13.30 tot 16.30 uur.

Op basis van inschrijving wordt er een passende indeling gemaakt over het ochtend- en middagprogramma. Hierbij wordt eerst rekening gehouden met de sponsors, Vrienden van Oranje en de donateurs van de Oranjevereniging.

 

 

De 18 unieke, spannende en uitdagende holes hebben een lengte van 50 tot 180 meter en bevatten ludieke en spannende hindernissen.

De wedstrijdvorm zal dit jaar wederom Stableford zijn, wat betekent dat iedereen een eerlijke handicapverrekening mee zal krijgen. Deelnemers dienen in bezit te zijn van een CHP 54 of baanpermissie Tespelduyn.

 

 

De inschrijving start op zaterdag 25 maart en sluit op woensdag 19 april. Deze inschrijving staat tot 9 april open voor donateurs en inwoners van Noordwijkerhout. Na 9 april zal de inschrijving open komen te staan voor alle golfliefhebbers.

Inschrijven kan uitsluitend via de website van de Oranjevereniging, www.ovnwh.nl

 

 

Op maandagavond 24 april tussen 19.00 en 20.30 uur kunnen deelnemers de scorekaart ophalen in ’t Landhuys van Tespelduyn bij de Oranjevereniging. U ontvangt van Tespelduyn speciaal voor deze avond vrije toegang op het Tespelduyn Training Centre om uw swing en golfvaardigheden te oefenen.
Uiteraard zal Golfbaan Tespelduyn dit evenement weer op een voortreffelijke manier verzorgen, met voldoende ruimte voor een gezellig onderonsje en een hapje en drankje.

 

 

Tevens is er de mogelijkheid na afloop van de prijsuitreiking gezellig te blijven dineren.

Het inschrijfgeld bedraagt voor Vrienden van Oranje en donateurs van de Oranjevereniging € 15,00 en niet-donateurs € 20,00.

Aanmelden als donateur van de Oranjevereniging, voor € 5,00 of meer, is vanzelfsprekend bij inschrijving mogelijk!

 

 

11.00 uur - Koningspop

Ook dit jaar verzorgt de Oranjevereniging in samenwerking met Het Feest van Harry weer een muzikale feestdag. Vanaf het podium in de tuin van de Witte Kerk zullen een aantal Noordwijkerhoutse bandjes voor u gaan optreden. Tijdens het ombouwen blijft de muziek een hoofdrol spelen en wordt door onze DJ alvast een opmaat gemaakt naar de volgende band.

 

Het wordt dus weer een feest voor ons, Noordwijkerhouters. RA Sound & Light zal ook dit jaar weer voor de technische ondersteuning zorgen. Deze hele dag is alleen mogelijk met de steun van vele (horeca)-ondernemingen uit Noordwijkerhout en de Bollenstreek.

 

 

11.00 - 13.00 uur Kris Kras Cross

De leden van de wedstrijdcommissie van de Boekhorstruiters organiseren ook dit jaar weer een prachtig paardensportevenement.
Er wordt gereden ‘onder de man’ met paarden en met pony’s. Het schema is voor alle leeftijden, als je het paard of de pony maar goed onder controle hebt. Het dragen van een goedgekeurde veiligheidshelm is verplicht.

 

 

Locatie: het terrein van de Boekhorstruiters aan de Zeestraat (oud VVSB-terrein). Het inschrijfgeld bedraagt € 3,00.
Inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op de site www.boekhorstruiters.nl kun je meer informatie vinden.

 

 

13.30 tot 14.00 uur – Koningsdag Fietstoertocht voor het hele gezin

Natuurlijk is er ook dit jaar tijdens de Koningsdagfestiviteiten weer een mooie fietstoertocht uitgezet. Deze toertocht wordt georganiseerd door de Oranjeverenigingen van Noordwijkerhout, Sassenheim, Oegstgeest, Rijnsburg, Katwijk aan de Rijn, Katwijk aan Zee, Valkenburg en De Zilk. De tocht is een ongeveer 28 km lange ontdekkingstocht door onze prachtige streek.

 

 

Let op want  anders dan u gewend bent is de inschrijving en start bij het gemeentehuis. Hier krijgt u een routebeschrijving en een  consumptiebon.

 

 

Deze bon is op een verrassinglocatie een versnapering waard! Meedoen levert zeker een leuke middag en een mooie herinnering op. Donateurs van de Oranjevereniging kunnen voor € 2,50 inschrijven. Mocht u nog geen donateur zijn, dan bedraagt de inschrijving € 5,00. Voor ditzelfde bedrag kunt u overigens direct donateur worden!

 

 

13.30 uur – Start middagflight van de Koningsdag 2017 op Golfbaan Tespelduyn

Het evenement staat beschreven bij de ochtendflight van 9.30 uur.

 

 

14.00 uur – Konings-Pubquiz-Bingo in Puyckendam

In het Ontmoetingscentrum van Puyckendam zullen de ballen voor de bingo gaan rollen. Als extraatje, omdat onze Koning de 50-jarige leeftijd bereikt, spelen we in de pauze een Pub-quiz met leuke prijzen. Samen met de vrijwilligers van de SOF, die voor een hapje en een drankje zorgen, wordt u weer enkele uren vermaakt. De Oranjevereniging biedt u de koffie/thee met wat lekkers en een drankje met een hapje aan.

 

Inwoners van Noordwijkerhout van 60 jaar en ouder zijn van harte welkom. De entree voor deze geheel verzorgde middag, inclusief bingo en quiz bedraagt € 5,00. De zaal is open vanaf 13.30 uur. Voor de leukst in oranje verklede deelnemer is er een extra prijs.

 

 

20.00 uur - Klaverjaswedstrijd

Hallo kaartvrienden, de Oranjevereniging organiseert in samenwerking met de Sint Victor klaverjasclub, weer een gezellige kaartavond. Natuurlijk met de vertrouwde loterij en met prachtige prijzen. De zaal, in het Victorhuis aan de Sporkenhout 12, gaat open om 19.30 uur en de kaartavond begint om 20.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00 per persoon.

 

 

Donderdag 4 mei

Het bestuur van de Oranjevereniging verzoekt de inwoners van Noordwijkerhout de vlag, zonder wimpel, vanaf 18.00 uur tot zonsondergang halfstok te hangen.

 

 

18.45 uur - Dodenherdenking, aansluitend de kranslegging bij het oorlogsmonument

De Oranjevereniging organiseert in opdracht van de gemeente Noordwijkerhout, de dodenherdenking in de St. Jozefkerk.

Elk jaar wordt door het Nationaal Comité 4 en 5 mei een jaarthema geformuleerd. Voor 2017 is gekozen om het jaarthema en de slogan ‘Vrijheid geef je door’ te blijven gebruiken. Het werken met hetzelfde thema versterkt namelijk de boodschap.

 

 

Wel wordt, zoals ieder jaar, een verdiepende tekst aangeboden. In 2017 ligt het accent op een relatie leggen tussen persoonlijke verhalen en de Tweede Wereldoorlog. De titel van de thematekst luidt: ‘De kracht van het persoonlijke verhaal’.

 

 

Medewerking zal o.a. worden verleend door Muziekvereniging de Harpe Davids met vocale begeleiding, scoutinggroep St. Jozef-Emerentiana, leerlingen namens de basisscholen, sprekers en het bestuur van de Oranjevereniging Noordwijkerhout.

Om 20.00 uur is er gelegenheid om twee minuten stilte in acht te nemen bij het oorlogsmonument voor het gemeentehuis.

 

 

Tekst  en foto's: Oranjevereniging Noordwijkerhout