Datum: 19-09-2021 - 12:41
13
apr
'17

Volop paashazen bij Smallsteps, Dierenhoeve en Hafakker. (foto's)

Woensdagmiddag 12 april vonden er drie gezellige activiteiten voor kinderen plaats, in het kader van het komende Pasen. Kinderopvang Smallsteps De Duinrakkers organiseerde in de speeltuin tegenover hun gebouw op Duin en Dal het paaseieren zoeken. Veel kinderen waren met...

hun vader, moeder, opa of oma op de leuke activiteit afgekomen. Voor ieder kind was er, na het vinden van (papieren) paaseitjes, een zakje vol met lekkere chocolade-eitjes en een kleurplaat. Maar er waren ook drie 'Gouden Paaseitjes' in de speeltuin verstopt, voor de drie gelukkige kinderen die een 'Gouden Paasei' hadden gevonden was er een extra prijs. (zie foto's met Smallsteps).

Op Zorgboerderij de Hafakker was er een paasmiddag waarop paaseieren geschilderd konden worden en men een ritje kon maken op de ponykar. Ook hier was er een echte paashaas die lekkere chocolade paaseitjes uitdeelde.

De kinderen konden meedoen met een kleurplaatwedstrijd voor een leuke prijs. Daarnaast was het terras en theehuis geopend voor koffie en thee met zelfgemaakte appeltaart. Er stond ook een marktkraam waar men eigen gemaakte kaas kon proeven en kopen. (zie foto's met Hafakker)

Traditioneel wordt er ook op de Kinderboerderij de Dierenhoeve een gezellige paasmiddag georganiseerd. De lammetjes stonden al te wachten op de kinderen en ging men als eerste op zoek naar de paashaas en die werd natuurlijk gevonden.

Verder konden de kinderen grappige knutselwerkjes maken van het kippetje en het ei. In de grote schuur en op de weilanden kon er gespeeld worden met o.a. reuze bellen blazen, ponyritjes maken en nog veel meer. (zie foto's met Dierenhoeve)

De drie paasactiviteiten werden ondanks een spetter regen druk bezocht en dat is dan ook weer leuk voor de organisaties.

Foto's BON.