Datum: 28-11-2022 - 15:58
13
apr
'17

Een bestuurlijke fusie Noordwijkerhout – Noordwijk?

Het onderzoek is klaar, het advies is helder: 'een bestuurlijke fusie met Noordwijk'. De gemeenteraad zal hierover een besluit nemen op donderdag 20 april. Het besluitvormingsproces is als volgt: Dinsdag 18 april om 19:00 uur, raadzaal in Noordwijk: Presentatie rapport...

Openbare presentatie van het eindrapport verkenning intensievere samenwerking Noordwijk en Noordwijkerhout door Twynstra en Gudde voor beide gemeenteraden en belangstellenden. Inwoners van Noordwijk en Noordwijkerhout zijn van harte welkom.

 

Op de avond van 18 april is er ruimte voor inwoners, ondernemers, vertegenwoordigers van verenigingen en stichtingen om de raadsleden toe te spreken. De raadsleden horen graag uw mening zodat zij dit nog mee kunnen nemen in het bepalen van hun eigen standpunt. De spreektijd is maximaal 4 minuten per inspreker. De raadsleden hebben hierna nog de mogelijkheid om aanvullende vragen te stellen.

Dinsdag 18 april om 21.00 uur, raadzaal in Noordwijkerhout: Commissie BAM.
Een extra bijzondere vergadering van de Commissie Bestuurlijke Aangelegenheden en Middelen (BAM), waarbij het eindrapport en het concept herindelingsontwerp (bestuurlijke fusie) beeldvormend zal worden besproken.

Tijdens deze vergadering zullen de raadsleden vooral vragen stellen en zich nog niet uitspreken voor of tegen fusie, dat doen zij in de raadsvergadering van 20 april.

Wilt u uw mening geven?
Meldt u zich dan dinsdag 18 april voor 16.00 aan bij de griffie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0252 343 831. Vermeld hierbij uw naam, adres, telefoonnummer en of u namens een vereniging/organisatie spreekt.

Donderdag 20 april om 20.00 uur, raadzaal Noordwijkerhout: Raadsvergadering
In deze vergadering zullen de raadsleden zich uitspreken voor of tegen een bestuurlijke fusie met Noordwijk en zal de raad een besluit nemen over het herindelingsontwerp (bestuurlijke fusie) In Noordwijk houdt men op dezelfde avond een raadsvergadering hierover.

Indien beide gemeenteraden besluiten tot het vaststellen van het herindelingsontwerp (bestuurlijke fusie) zal er vervolgens een fase volgen waarin er ruimte is voor het indienen van zienswijzen en het (opnieuw) betrekken van inwoners bij de keuze tot fusie. De beide gemeenteraden zullen een definitief besluit moeten nemen tot bestuurlijke fusie op 6 juli.  

Nadere informatie
Zie voor alle stukken voor de commissie- en de raadsvergadering de website van de gemeente Noordwijkerhout: www.noordwijkerhout.nl > bestuur > commissie > vergaderdata.

Inwoners, ondernemers, vertegenwoordigers van verenigingen en stichtingen van Noordwijkerhout en Noordwijk zijn allen van harte welkom om bij de vergaderingen aanwezig te zijn. De vergaderingen kunnen ook live gevolgd worden via de webcast van de gemeenten.

 

Tekst gemeenten Noordwijkerhout en Noordwijk. Foto BON.