Datum: 07-08-2020 - 14:16
12
apr
'17

Ruim 1400m2 bestrating nodig voor realisering binnenplaats Puyckendam. (foto's)

Wat in de zomer van 2013 begon met de sloop van 'Oud-Puyckendam' en de bouw van de eerste 12 appartementen (Hofwijk) aan de Pilarenlaan naast de Victorschool, zijn in december 2016 de laatste woningen en in januari 2017 de nieuwe welzijnsruimte in gebruik genomen....

De 26 huurappartementen in het gebouw Puyckendam tegenover de VOMAR zijn al sinds 6 oktober 2016 opgeleverd en bewoond. Vanaf 9 december zijn de sleutels aan de 27 kopers en 7 huurders van de appartementen in het gebouw Koetshuis (de toren) overhandigd.

Aansluitend werden daarna ook de welzijnsruimten op de begane grond van gebouw Puyckendam opgeleverd. In maart 2017 heeft men het laatste gedeelte van oud-Puyckendam en de oude welzijnsruimte gesloopt.

De vrijgekomen ruimte wordt op dit moment ingericht als tuin inclusief zes jeu-de-boulesbanen en een parkeerterrein (zie laatste fototekening). De firma Nico Meeuwenoord Steengoed van de Delfweg heeft de bestrating geleverd, deze bestaat uit 450m2 zwarte stenen voor bij de entree en worden ook gebruikt in het parkje.

Voor de inrichting van de parkeervakken wordt maar liefst 900m2 bestrating gebruikt. Het werk vordert al gestaag en men hoopt bij goed weer de ruimte zo snel mogelijk te kunnen opleveren. Als laatste volgt dan nog de herinrichting van de Pilarenlaan en daarmee komt er na 4 jaar een einde aan alle bouwactiviteiten voor de realisering van een Nieuw-Puyckendam..

Herinrichting Pilarenlaan
.
Halverwege 2017 gaat de gemeente Noordwijkerhout de Pilarenlaan vanaf het speelveld (hoek Parnassialaan-Pilarenlaan) tot aan de VOMAR opnieuw bestraten. Bij deze werkzaamheden wordt ook de S-bocht verlegd en komen er parkeerplaatsen bij tussen Hofwijk en de Victorschool, op dit terrein hebben de bouwketen gestaan.

Foto's BON. Fototekening PR.