Datum: 06-07-2022 - 12:16
11
apr
'17

Nieuwe projecten ‘Passie van Noordwijkerhout’ op stapel.

Na drie succesvolle voorstellingen is het bestuur van 'Stichting de Passie van Noordwijkerhout' zich weer volop aan het beraden op nieuwe projecten. In april 2015 organiseerden zij een opvoering van het Passie-verhaal rondom de Witte Kerk. In mei 2016 werd...

‘Passie II, Noordwijkerhout in oorlogsjaren’ in de tuin van de st. Bavo opgevoerd. Beide voorstellingen waren een groot succes en werden bezocht door duizenden bezoekers.

In december 2016 was er de afsluiting van 100 jaar Jozefkerk. Opnieuw een prachtige muzikale voorstelling. “Het was een enorme eer en een bijzondere ervaring om dit in zo'n prachtig gebouw te mogen organiseren’, aldus Peter van den Berg (voorzitter).

Ook deze keer werd het een unieke voorstelling waar het publiek van genoot. Het bestuur is dankbaar voor de medewerking van alle betrokkenen en vrijwilligers waar zij iedere keer weer op mogen bouwen.

'La Passion en tour' in Frankrijk

Soms lukt het ook om een spontaan opgevat plan tot uitvoering te brengen. Zo gaat het bestuur van 8 tot 14 Juli met een aantal muzikanten en vocalisten op tournee naar Frankrijk (Vogezen) om daar met een zomers en internationaal repertoire op verschillende campings op te treden.

Binnenkort meer over “La Passion en tour” op de facebook-pagina van de Passie van Noordwijkerhout. Natuurlijk is iedereen welkom om deze optredens bij te wonen.

Passie van Noordwijkerhout in 2018:

Maar ondertussen wordt er ook gewerkt aan een nieuw project. In het voorjaar van 2018 zal opnieuw het passieverhaal uitgevoerd worden. Dit keer in een hedendaags jasje en uitgevoerd door jongeren tussen 14 en 21 jaar.

Er wordt hard gewerkt aan een script. “Dit wordt echt uniek”, zegt Martijn Pompe. “Het passieverhaal is een universeel en bekend verhaal. Maar we halen het nu echt naar deze tijd, zodat het aansluit bij de belevingswereld van jongeren. Als het dan ook door jongeren wordt uitgevoerd is dat uniek. Dat is nog niet eerder gedaan”. 

Audities:

Omdat het bestuur waarde hecht aan een productie van hoog niveau, zullen er in juni 2017 audities plaatsvinden.

Ben je tussen de 14 en 21 jaar en is toneelspelen, muziek en/of zingen ook jouw passie, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Natuurlijk kun je ook onze facebook-pagina en de lokale pers in de gaten houden.

De audities zullen plaats vinden in juni. De repetities zullen starten vanaf september 2017. Het bestuur heeft er zin in en kijkt er naar uit om Noordwijkerhout in 2018 opnieuw een prachtig passieverhaal te kunnen laten zien.

 

Tekst Passie van Noordwijkerhout.

Foto's BON ‘Passie II, Noordwijkerhout in oorlogsjaren’.