Datum: 22-09-2020 - 16:50
08
apr
'17

VVSB en Katwijk delen de punten in een draak van een wedstrijd. (foto's+samenvatting)

In een wedstrijd waarin VVSB en Katwijk elkaar vakkundig in de greep hielden, wisten daardoor beide ploegen niet tot scoren te komen. De derde derby van dit jaar was het eerste gelijkspel, na de overwinning van VVSB in het bekertoernooi en de overwinning van Katwijk...

eerder dit seizoen voor de competitie.

Naast dat Ronald van der Meer op het doel van VVSB stond in plaats van Ruben Valk, die de hele week ziek is geweest, stond ook Tomas Tavilla in de basis van VVSB. Lang kon de oud-Katwijker hier niet van genieten, want binnen vijf minuten moest hij gewisseld worden. In zijn plaats kwam Younes Seghrouchni die hiermee zijn eerste officiële minuten maakte op Sportpark de Boekhorst.

Nadat Katwijk enkele malen dacht gevaarlijk te worden, was de eerste grote kans van de wedstrijd voor VVSB. Het geplaatste schot van Guido Pauw werd weggewerkt door doelman Mark de Vries. Ook Katwijk nam met moeite het doel van Van der Meer onder vuur. Schoten van Mark de Loor en Marciano Mengerink troffen geen doel.

In de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd. Het spel speelde zich af op het middenveld, waarbij het eerder vechtvoetbal was dan, het beide ploegen geliefde, positiespel. In de 67e minuut werd de kopbal van Bennie van Noord van de lijn gekopt door Tim de Rijk. Diezelfde De Rijk had tien minuten later de grootste mogelijkheid voor VVSB. Na een slimme pass van Vladimir Jozic schoot de linkspoot net naast het doel van Katwijk.

Verder dan wat mogelijkheden uit standaardsituaties kwamen beide ploegen niet meer, waardoor de derby onbeslist bleef.

VVSB: Van der Meer, Fecunda, Zwart (90+1. Ruigrok), Van der Slot, Vijlbrief, Jozic, Bekooij, De Rijk, Parami, Pauw, Tavilla (5. Seghrouchni, 46. Kraaijvanger).

Titel BON - Tekst verslag: Stefan van den Burg

Klik hier voor de samenvatting.

Foto's BON.