Datum: 28-05-2023 - 04:49
07
apr
'17

Noordwijkerhout broedplaats van handbaltalent

Op 26 maart werd door de dames 1 van handbalvereniging Foreholte uit Voorhout, het 'Eerste divisie kampioenschap' officieel binnengehaald in de uitwedstrijd bij Hercules in Den Haag. Afgelopen zaterdag volgde er in de eigen Tulp in Voorhout een grandioos feest...

Op die zaterdag was de laatste wedstrijd tegen het al gedegradeerde United Breda. De tribunes zaten overvol uitzinnig publiek in de paarse clubkleuren, de jeugdspelers van Foreholte mochten met de dames mee oplopen.

De fanclub 'Purple United' deed weer verschrikkelijk hun best om de stemming erin te houden. Iedereen deed mee en er was een hele mooie ongekende sportieve sfeer.

Natuurlijk werd de wedstrijd gewonnen en na het laatste fluitsignaal brak er een groots kampioensfeest los. Van de tegenstander en de eigen vereniging waren er bloemen en in de hal vloeide de champagne rijkelijk en werd er allemaal paarse confetti en slingers de lucht in geschoten.

De grootste verrassing was de komst van de trainster/coach van het Nederlands damesteam, Helle Thomsen. Zij reikte de kampioensbeker uit en was bereid om de jeugdigen van een handtekening te voorzien.

Na het douchen gingen de dames 1 en 2 en de B-junioren (alle drie kampioen) op de platte kar door Voorhout. Na de leuke rondrit ging het feest in een Voorhouts sportcafé tot in de kleine uurtjes door en het bleef nog lang onrustig in Voorhout.

Bij de drie kampioenschappen zat ook een mooie inbreng van maar liefst vijf in Noordwijkerhout geboren handbaltalenten en een assistent trainer/coach, die allemaal hun eerste handbalwedstrijden speelden in de jeugd van handbalvereniging Northa in Noordwijkerhout.

Ramona Vink is al jaren een vaste waarde in het eerste van Foreholte en zij speelt volgend jaar met het team van Dames 1 in de Eredivisie. Lot van Kampen en Lize Vrolijk spelen in het team van Dames 2 van Foreholte en vielen dit seizoen geregeld in bij Dames 1, maar werden zelf ook kampioen en spelen volgend jaar in de Hoofdklasse.

Maar ook bij jeugd van H.V. Foreholte zitten er Noordwijkerhoutse handbaltalenten, Milou en Marit Huiberts, zij werden met het team van Foreholte B1 kampioen van de Topklasse. Keepster Marit Huiberts mocht zelfs al een paar keer invallen bij Dames 2.

En dan was er nog een bekend gezicht te zien maar nu langs de velden en dat was de oud-Noordwijkerhouter en oud-profhandballer Matthijs Vink. Hij was afgelopen seizoen assistent trainer/coach van Dames 1, in verband met zijn trainersopleiding ging hij afgelopen jaar in Voorhout aan de slag.

We feliciteren de teams van Foreholte, maar zeker ook de Noordwijkerhoutse inbreng, van harte met hun behaalde kampioenschappen en we hopen in de toekomst nog veel van hun te mogen horen.

2 Foto's PR.

Foto 1 >
1e rondje Ramona Vink > 2e rondje Lot van Kampen > 3e rondje Lize Vrolijk.


Foto 2 > vlnr Milou Huiberts, Matthijs Vink, Ramona Vink, Marit Huiberts.