03
apr
'17

Jeugdtheatergroep Tikkie speelde 'Brianna's Lot, een duister sprookje'. (foto's)

De meer dan uitverkochte zaal van het Teylingen College locatie Leeuwenhorst werd afgelopen zaterdag getrakteerd op een zeer bijzondere musicalvoorstelling, geschreven en geregisseerd door Peter Geurts en bijgestaan door regieassistente Ineke van Zelst. Alles werd...

in alleen zwart, wit en grijstinten uitgevoerd. Kleding, decors, projecties en zelfs alle grime waren in grijstinten. Slechts kleine symbolische kleuraccenten waren zichtbaar. Tijdens het openingsnummer met schitterend solozang van Britt van Elten en kraak zuivere koorzang van de cast werd men het verhaal ingezogen om vervolgens volledig meegenomen te worden in het dramatische verhaal wat niet meer losliet.

Brianna, een glansrol van Laura Warmerdam met een prachtige heldere zangstem, krijgt te horen dat ze zich moet opofferen om de witte tovenaars van de ondergang te redden. Bijgestaan door Eddy die op Brianna verliefd is, een door Tim Marijt geweldig vertolkte rol, proberen ze een oplossing te vinden. Tante Cami, gespeeld en prachtig gezongen door Annick Nieuwenhuys herinnert zich een oud toverboek waarin wellicht een oplossing staat.

Helaas gooit Kyara, leidster van de zwarte tovenaars, een lekker eng gespeelde rol door Amber van Elten, roet in het eten. Veel orkestrale muziek met geweldig uitgevoerde choreografieën van Lynn Duivenvoorden wisselenden de scenes en meerstemmige liederen in rap tempo af. Naast veel ontroerend drama met pittige pest-scenes was er gelukkig ook ruimte voor humor, vooral in de sidekick-rol Maarten, met veel verve gespeeld door Aron Homan (tevens verantwoordelijk voor het lichtplan).

De overige rollen, te veel om hier op te noemen, waren geweldig in de ondersteuning van het verhaal waardoor het publiek het vaak niet droog hield. Men was het unaniem eens: wat een prachtige, emotionele voorstelling! Dat werd duidelijk gemaakt met een terechte minutenlange staande ovatie. Jeugdtheatergroep Tikkie heeft met deze voorstelling laten zien hoe geweldig jeugd met zang, dans en toneelspel op hoog niveau bezig kan zijn.

Voor de nieuwe voorstelling van deze maandaggroep, en voor de woensdaggroep is nog plek. Kinderen in de leeftijd van 12 jaar en ouder kunnen zich aanmelden via: www.tikkie.nl.

 

Tekst Jeugdtheatergroep Tikkie en foto's Kiona Boonman.