03
apr
'17

Leerlingen St. Jeanne d’Arc laten zich van hun beste kant zien.

Afgelopen zondag 12 maart was het weer zo ver, de jaarlijkse voorspeelmiddag bij muziekvereniging St. Jeanne d’Arc heeft weer plaatsgevonden. Dit is de dag dat de leerlingen kunnen laten zien wat ze tot nu toe geleerd hebben...

Velen hebben dit dan ook gedaan met de gewoonlijke zenuwen uiteraard. Hoewel de naam anders doet vermoeden begon de dag al rond koffietijd. Dolf Hulspas, voorzitter van de vereniging, begon met een openingswoordje, waarna het Startersorkest aftrapte.

In het startersorkest zitten de leerlingen die pas een jaar les hebben en doen hierbij hun eerste ervaring met samenspel op. Na hun succesvolle optreden was het de beurt aan de eerste helft van de leerlingen die in trio, duet of zelfs alleen hun stukje speelde.

Het leerlingenorkest sloot hierna het ochtendprogramma af met enkele prachtige werken. Na een korte pauze, waarin tevens versnaperingen konden verkocht waarvan de opbrengst naar het jeugdkamp gaat, bracht de jeugdslagwerkgroep het publiek naar de prachtigste plekken van de wereld met het stuk “World Music”.

Vervolgens was het weer de beurt aan de solisten. Nog nagenietend van het indrukwekkende spel van de leerlingen sloot het leerlingenorkest samen met het startersorkest af met bekende pop-nummers als My Way en Counting Stars. Kortom een zeer geslaagde dag.

Wilt uw zoon, dochter of misschien wel u zelf ook een instrument leren bespelen? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tekst en foto St. Jeanne d'Arc.