Datum: 27-10-2021 - 19:08
28
mrt
'17

Kinderen Regenboogschool nemen deel aan onderwijsdebat.

Op vrijdag 24 maart namen kinderen van o.a. de Regenboogschool, samen met leerlingen van tien andere openbare basisscholen uit de Duin- en Bollenstreek, deel aan een onderwijsdebat in de raadszaal van de gemeente Voorhout. De leerlingen...

werden over twee groepen verdeeld. De ene groep was voor de stelling ’Kinderen moeten bepalen hoe het onderwijs eruitziet’, de andere groep was tegen deze stelling.

Wethouder Kees van Velzen ontving de leerlingen in de raadszaal en gaf voor aanvang van het debat uitleg over de wijze waarop besluitvorming in een gemeente plaatsvindt. 

Patrick Went, directeur-bestuurder van de Stichting OBODB leidde het debat. Voor- en tegenstanders mochten argumenten naar voren brengen, vragen stellen en de discussie aangaan.

Hoewel de discussie er op momenten fel aan toeging, toonden de leerlingen zich waardige, respectvolle debaters. Er werd goed naar elkaar geluisterd. Wethouder van Velzen complimenteerde de leerlingen en vertelde dat het er in de gemeenteraad vaak heftiger aan toegaat.

Patrick Went vatte de inhoud van het debat als volgt samen: Leerlingen kennen hun eigen onderwijsbehoeften heel goed en het is goed om daarover met de leerkrachten het gesprek aan te gaan. Gelukkig hebben de meeste scholen al een leerlingenraad en worden de ideeën en wensen van de leerlingen heel serieus genomen.

De deelnemende scholen waren:

School

Stelling

Plaats

het Bolwerk

voorstander

Sassenheim

de Tweemaster

tegenstander

Lisse

de Dubbelburg

voor

Rijnsburg / Valkenburg

De Witte School

tegen

Noordwijk

Klaverweide

voor

Noordwijk

de Regenboog

tegen

Noordwijkerhout

de Krulder

tegen

Katwijk

de Jutter

voor

Noordwijk

de Achtbaan

tegen

Voorhout

de Verrekijker

voor

Valkenburg

Tekst en foto PR.