Datum: 28-09-2021 - 00:30
28
mrt
'17

Voorlezen en knutselen in de bibliotheek.

Een afschrikwekkend fantasiedier verzinnen en het ook nog in het echt tegenkomen. Dat kan alleen in een boek. Op woensdagmiddag 5 april vanaf 14.30 uur staat het verhaal van de  ‘De Gruffalo’ van Julia Donaldson centraal tijdens de maandelijkse voorleesmiddag...

in de Bibliotheek van Noordwijkerhout. Een klein muis wordt door vos, uil en slang uitgenodigd om te komen eten omdat ze hem allemaal zien als een lekker hapje. Muis weigert beleeft omdat hij bij vandaag bij de Gruffalo gaat eten. Vervolgens beschrijft hij hoe de Gruffalo eruit ziet waarna de dieren snel afdruipen. Maar dan loopt muis de Gruffalo in het echt tegen het lijf!

Dit populaire boek staat centraal bij de actie ‘Ik wil een prentenboek’, die start op 7 april. Kinderen de allermooiste en leukste prentenboeken laten verzamelen, dat is het doel van ‘Ik wil een prentenboek’. Prentenboeken dragen bij aan een betere geletterdheid van kinderen en zorgen voor een eerste stap op weg naar plezier in lezen en (bezit van) boeken.

De stichting ‘Geef mij maar een boek’ heeft voor deze eerste editie van ‘Ik wil een prentenboek’ de rechten van De Gruffalo verworven. Het prentenboek is bij de boekhandel te verkrijgen voor slechts twee euro. Een gedeelte van de opbrengst komt ten goede aan de VoorleesExpress. Het project dat de taalontwikkeling van kinderen stimuleert en de taalomgeving thuis verrijkt.

Kom ook op 5 april vanaf 14.30 uur luisteren naar de Gruffalo en knutselen na afloop in de Bibliotheek Noordwijkerhout. Deelname is gratis.

Tekst en foto Bibliotheek Noordwijkerhout.