Datum: 09-07-2020 - 20:01
24
mrt
'17

Afsluiting Winterbridge bij Henk en Ageeth met een mooie gift voor Kika. (foto's)

Op donderdagmiddag 23 maart is het winterbridge seizoen 2016 – 2017 bij Henk en Ageeth in het clubgebouw van de 'Duinklievers' afgesloten. Onder de titel 'Gezelligheid Troef' wordt deze vrije inloopmiddag al jaren druk bezocht door bridgers uit Noordwijkerhout en Noordwijk...

Misschien is dat al een teken aan de wand op een eventueel samengaan van beide gemeenten, alhoewel bridgers zich niet graag in de 'Kaart laten kijken' en daar dus weinig over praten.

Maar gezellig is het zeker met de nodige ondersteuning van  vrijwilligers achter de bar, Tinus de Ridder en Willem Geerlings, en hulp bij het tellen na afloop door Willem van der Holst.

Dat tellen na afloop is nog een lastig klusje. Zeker als de scores door de bridgers verkeerd zijn genoteerd en gecontroleerd. Daarom heeft Henk voor dit seizoen een prachtige oplossing bedacht om de bridgers te motiveren tot meer aandacht voor het juist noteren  en controleren van de uitslag van de spellen.

Bij verkeerd noteren en controleren is er per spel een boete van 1 EURO voor de schrijver en de controleur. De opbrengst van deze boetes gaat naar een zeer sympathiek doel, te weten de ondersteunende organisatie tot onderzoek naar kinderkanker “KIKA”.

Eigenlijk een hele begrijpelijke keuze dit goede doel omdat vorig jaar ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van Shantykoor ’t Bollenhart (waar Henk ook de oprichter van is) al een hele mooie collecteopbrengst voor KIKA werd bereikt.

Op deze slotdag van het winterbridge seizoen is het spaarvarken, met de boetes voor verkeerd noteren en controleren, geleegd onder de ogen van de bridgers die zelf het varken hebben gevuld. Daarbij kwam nog een collecte voor KIKA die op deze slotdag is gehouden zodat het mooie bedrag van maar liefst € 350,= uit het varken kon worden gehaald.

De kampioenen op deze slotdrive mochten met Henk op de foto. Dat werden respectievelijk:
- Ria en Wim Hoogkamer in de rode lijn
- Paul Paumen en Ruud Komijn in de blauwe lijn
- Ria en Fred van der Giessen in de gele lijn.

Er werd nog een slotwoordje gesproken door Huub Salman en die benadrukte vooral de gezelligheid van deze donderdagmiddagen. We kijken alweer uit naar het volgende seizoen.

Namens de deelnemers aan de winterbridge bij Henk en Ageeth,

Tekst: Ton van Bruchem - foto's BON.