24
mrt
'17

Géén Scootmobielen Bloementoertocht zonder de hulp van vele sponsoren en vrijwilligers.

Op dinsdag 25 april rijdt hij weer! De leukste file van de Bollenstreek. Op die dag zullen weer zo’n 120 deelnemers uit de Bollenstreek, maar ook van ver daarbuiten, genieten van een toertocht door de bloeiende bollenvelden. Na een hartelijke ontvangst in het atrium van...

De Munnekeweij, met een kop koffie van de vrijwilligers van Topaz Munnekeweij, zal dit jaar Aad Verkade, directeur van Woningstichting Sint Antonius van Padua, het startschot geven. Aan hem de eer omdat Aad de tocht vanaf dag één een warm hart toedraagt en deze namens Padua al die jaren zowel materieel als financieel heeft ondersteund.

Net als vorig jaar is FC Lisse met al haar vrijwilligers weer onze gastheer voor een lunch met soep, broodjes en levensliederen van dameskoor BroCante. ‘s Middags hopen we weer lekker op te warmen in de Bloemenkas van Noordwijk Buiten. Na voorzien te zijn van koffie, thee of fris en smartlappen van Dameskoor Geen Gehoor gaan we weer richting Noordwijkerhout.

Hier worden alle deelnemers na in ontvangst nemen van een medaille wederom ontvangen door de vrijwilligers van Topaz en muziek van The Melody Makers. Terwijl de deelnemers genieten van een welverdiend drankje komt een heel bataljon chauffeurs en vrijwilligers op gang.

Nadat de meeste scootmobielen maandagavond door vrachtwagens van Van Steijn, Van der Slot, en Meeuwenoord waren opgehaald moeten deze weer retour. Ondertussen rijden taxi’s van Taxi Brouwer en A-Tax De Vries af en aan om iedereen weer thuis te brengen. Al met al een helse klus!

Het bovenstaande wordt allemaal belangeloos gedaan en/of gefinancierd door onze sponsoren die deels al zijn genoemd. Maar wij noemen ook Fonds 1818, het Meerlandenfonds, de gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout en Boekenstein Fysiotherapie voor hun financiële bijdrage. Buurtzorg en Marente die de hele dag ADL-hulp geven.

De verkeersregelaars die speciaal zijn opgeleid. Jan de Kuijper voor de catering. De mensen van de EHBO. De heer Schouten van de schoenen met zijn versierde bus als bezemwagen. Flexteam Security voor hun auto met zwaailicht. Jac. A. Schrama voor de verzekering. De Jong Sierteelt voor de bosjes bloemen. En de vele vele vrijwilligers die wij hier niet bij naam kunnen noemen.

Op het risico af dat dit bericht te veel op een advertentie gaat lijken, wil ik nog één bedrijf speciaal in het zonnetje zetten. Welzorg ondersteunt de tocht dit jaar al weer voor de achtste maal. Hun monteurs is werkelijk geen moeite te veel. En dat is hard nodig, want gedurende de tocht vallen regelmatig scootmobielen stil.

Meestal is dan de hulp van de monteurs voldoende om het apparaat weer aan de praat te krijgen. Maar voor het geval dat ze hier onverhoopt niet in slagen zijn er van Welzorg 25 reserve-scootmobielen beschikbaar. Niet alleen om de deelnemers in staat te stellen de tocht te voltooien, maar ook om alle meerijdende Bobo’s van passend vervoer te voorzien.

Als u zich nog niet heeft aangemeld voor de tocht; Er is nog ruim voldoende plaats en het is helemaal gratis! Aanmelden kan via Jaap Walen (tel: 06 538 372 62) of via het aanmeldformulier op de website van de stichting: www.debloemenslinger.nl. Maar snel handelen, want vol = vol.

Bestuur Stichting De Bloemenslinger

 

Foto's editie 2016 > Cees van Zelst.