24
mrt
'17

Carlady: 25 maart, 25 jaar, 25% korting.

Eigenaresse Carla Broekhof startte op 25 maart 25 jaar geleden haar winkel in de Dorpsstraat, deze was destijds voorzien van meubels en woonaccessoires. Ondertussen heeft 'Carlady' haar assortiment in verschillende stijlen enorm uitgebreid met, eetkamertafels en -stoelen, kasten...

kussens, een keur aan lampen en lampenkappen en tegenwoordig ook een apart kledinggedeelte. Je kunt het zo gek niet bedenken. Carla is enorm trots dat in al die jaren dat haar zaak bestaat, ze het 'hoofd boven water' heeft kunnen houden.

"Mijn broer zei ooit: dat je begint voor jezelf, dat begrijp ik, maar waarom in Noordwijkerhout? Waarop ik zei: Ik bén Noordwijkerhouter, hier liggen mijn roots. In het begin viel dat trouwens wel tegen hoor.

Want toen ik hier pas zat, had ik een grote Katwijkse en Rijnsburgse klantenkring. Maar ja, winkels met woonaccessoires had je toen nauwelijks. Wij waren de eerste in de regio."

Omdat de winkel nu al zo lang bestaat, ziet ze ook heel veel klanten van buiten de regio terugkomen. "Die hebben dan ooit, 20 geleden een bankstel gekocht, en willen weer eens wat anders. Dat is mijn geluk én mijn kracht: dat kleinschalige en de goede service.

Mensen houden daar van. Ik kom ook vaak bij mensen thuis. Om op te meten bijvoorbeeld en dan neem ik gelijk (kleur)stalen mee en geeft ze advies. Klanten mogen ook kijken hoe iets thuis 'staat' voordat ze het kopen."

Met het geven van deze service hoopt ze dan ook dat Noordwijkerhouters in dit dorp hun inkopen blijven doen, alleen hiermee kan het voortbestaan van het winkelbestand met een flink aantal bijzondere winkels gewaarborgd blijven.

Twaalf jaar geleden heeft Carla ook de naastgelegen winkel bij haar zaak getrokken. Sinds twee jaar hangt haar kledingaanbod: van jeans tot kleurrijke colberts en van mooie t-shirts tot bijpassende vesten (ook voor een maatje meer). En dat alles voor een zeer redelijke prijs.

"Kleding verkoop ik al een jaar of elf. Maar dat hing altijd in de winkel tussen alle andere spulletjes in en viel niet zo op. Langzamerhand werd het meer."

Zeventien jaar geleden kwam Marianne bij haar werken: "Mijn rechterhand", zegt Carla over haar. "Een supermedewerker, die alles kan overnemen en alles weet binnen het bedrijf."

* Zaterdag '25 maart' bestaat Carlady '25 jaar' en daarom geeft Carlady op deze dag een jubileumkorting van maar liefst '25%' op het gehele assortiment (met uitzondering van bestellingen). U bent van harte welkom op deze dag van 9.00 - 17.00 uur.

Tekst Carlady - Foto's BON.