Datum: 18-01-2022 - 18:29
23
mrt
'17

Noordwijkerhout vraagt aan de politiek: neem een besluit over Sportpark de Boekhorst en De Schelft.

Na de presentatie op 1 maart van de plannen voor een nieuw Sportpark De Boekhorst en het eventueel betrekken daarbij van De Schelft, was op 22 maart de volgende avond gepland in dit toch al jarenlang durende traject. Op deze speciale hoorzitting van woensdagavond....

wilde de Gemeenteraad via de commissievergadering van Ruimte en Wonen een goed beeld krijgen hoe de inwoners, organisaties en verenigingen denken over de verschillende scenario's en opties m.b.t. Sportpark De Boekhorst en De Schelft die op 1 maart werden gepresenteerd.

Op de oproep van de politiek om op deze avond te komen inspreken, gaven maar liefst 11 verenigingen en belanghebbenden gehoor en gaf één inwoner zijn visie op papier. Het werd ondanks de maar vier minuten spreektijd per inspreker toch nog een vrij lange zit (20.00-22.50 uur), waarbij de commissieleden na afloop van de betogen nog veelvuldig vragen stelden aan de insprekers.

Er werden door de 11 insprekers wel een paar grote items geregeld voor het voetlicht gehaald. De meeste verenigingen/omwonenden zien een sporthal op Sportpark de Boekhorst niet zitten, veel gehoorde bezwaren: er is nu al te weinig ruimte voor de bestaande verenigingen en drukte en de parkeeroverlast zullen alleen nog maar meer gaan toenemen met de komst van een sporthal.

De meeste gebruikers van De Schelft zien ook het liefst dat dit gebouw blijft bestaan, men is tevreden over de afmetingen van het gebouw. Ze zijn bang dat een eventuele nieuwe sporthal bij de Boekhorst (volgens de plannen) te klein gaat worden voor hen, om de activiteiten/sport op een goede manier te kunnen organiseren.

Wat de verenigingen en belanghebbenden, oftewel een groot deel van Noordwijkerhout, allemaal aangaven is dat men graag door de politiek eens een besluit genomen ziet worden. Na al die jaren van praten en onzekerheid wil men eens weten waar men aan toe is en de plannen op wat voor een manier dan ook tot uitvoer gebracht kunnen worden.

Natuurlijk zijn er op deze avond nog veel meer argumenten, ideeën en plannen naar voren gebracht. U kunt alles terugluisteren en bekijken op de website van de Gemeente Noordwijkerhout, klik hier.

De volgende insprekers van verenigingen en belanghebbenden hebben gebruik gemaakt van het spreekrecht (klik op de blauw link voor het verslag op papier welke tot nu toe beschikbaar zijn, wordt wellicht nog aangevuld):
*William Slotboom > Noordwijkerhoutse StrandLopers (NSL)
*Iwan Schuurman > The Jump (Basketbal vereniging)
*Ben Geerlings > Tennisvereniging de Boekhorst
*Arjan Broekhof > VVSB
*Jan Huijsmans > Wijkvereniging de Boekhorst
*Joke Brouwer > Handbalvereniging Northa
*Aad de Jong > op persoonlijke titel
*Ria Duindam > Directe buren van de nieuwe ontsluitingsweg en sportpark
*Erik Viertelhausen > Badminton Klub Noordwijkerhout (BKN)
*Frits Warmerdam > Carnavalsvereniging de Kaninefaaten
*David van de Velde > Een aantal omwonenden.
*Ruud Mourits > ingezonden brief

Klik hier voor het filmpje met een impressie van het nieuwe Sportpark de Boekhorst.

Klik hier voor een financiële onderbouwing door het college van de plannen.

 

De volgende stappen zijn:
Woensdag 29 maart extra oordeelsvormende commissievergadering.

Aanvang 20.00 uur. De commissieleden vormen zich een mening over de voorliggende varianten en gaan hierover met elkaar in debat.

Donderdag 20 april raadsvergadering.
Aanvang 20.00 uur. In deze vergadering vindt de besluitvorming plaats over de diverse varianten en scenario’s.

U bent van harte welkom de commissievergaderingen en raadsvergadering bij te wonen. Dit kan op de publieke tribune of kijk live mee via de website www.noordwijkerhout.nl (klik op ‘Bestuur’ en klik daarna op ‘Webcast live’).

Via deze link kunt u tevens, achteraf, de vergaderverslagen raadplegen. Heeft u vragen ? Neem dan contact op met de griffier mw. Heusingveld via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0252 343 831.