Datum: 04-06-2023 - 01:52
23
mrt
'17

Avondvierdaagse Noordwijkerhout werpt schaduw vooruit.

Nadat medio januari j.l. de Stichting Avondvierdaagse Noordwijkerhout het levenslicht zag, lag de weg letterlijk en figuurlijk open om dit wandelevenement, dat gedurende zes decennia in Noordwijkerhout plaatsvond, nieuw leven in te blazen. In juni 2016 leek het doek...

voor dit evenement, waaraan met name honderden leerlingen van de diverse Noordwijkerhoutse basisscholen jaarlijks met groot enthousiasme deelnamen, te vallen.

Een drietal enthousiaste inwoners van het bollendorp hebben echter hun schouders onder de Avondvierdaagse gezet, waardoor dit wandelevenement straks in juni, gestoken in een nieuw jasje, zal gaan plaatsvinden.

Onder voorzitterschap van Ilse Bierman en met medewerking van Inge van Kampen (secretaris), Matthijs Schrama (penningmeester) en een aantal enthousiaste vrijwilligers zijn intussen al de nodige plannen gesmeed om van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 juni a.s. op vier avonden van start te kunnen gaan.

,,Wegens het pinksterweekend starten we dit keer op dinsdagavond”, vertelt Ilse Bierman. ,,We willen er een echt dorpsgebeuren van maken. Daarom starten en finishen we straks rond het Witte Kerkje. De plek bij uitstek als het om een feestje gaat in Noordwijkerhout. Op minimaal twee avonden worden de wandelaars ondersteund door muzikale optredens.

Voor het overige wordt er door èn rond ons mooie dorp gewandeld. Waarbij we dit keer als enige afstand de vijf kilometer op het programma hebben staan. Hopelijk is het enthousiasme om mee te lopen bij zowel de kinderen als hun ouders en familieleden groot. Laten we er met elkaar een echt dorpsfeest van maken”.

Om alles in goede banen te leiden hoopt het stichtingsbestuur nog een aantal vrijwilligers te mogen begroeten die met name voor de verkeersveiligheid gaan zorgen tijdens de avondvierdaagse.

,,We zijn ervan overtuigd dat ook dat ons gaat lukken. Eind april/begin mei start de inschrijving via de diverse scholen. We kijken er reikhalzend naar uit”, klinkt het tot slot enthousiast.

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden door een e-mail te zenden aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tekst Buijze Pers Noordwijk.

Foto's BON ondertekening oprichting januari 2017.
(eerste foto vlnr Ilse Bierman (voorzitter), Inge van Kampen (secretaris), Matthijs Schrama (penningmeester)