22
mrt
'17

Jeugdtheatergroep Tikkie speelt ‘Brianna’s lot, een duister sprookje’.

Aanstaande 1 en 2 april speelt de maandaggroep van Tikkie een bijzondere musicalvoorstelling. ‘Brianna’s Lot’ gaat over tiener Brianna die vlak voor haar 18e verjaardag te horen krijgt, dat zij de dochter is van de, bij haar geboorte gestorven, leidster van de Witte Tovenaars....

Ze moet op haar verjaardag kiezen of zij voor 1000 jaar de taak van leidster op zich wil nemen. Het wordt nog veel moeilijker, wanneer Kyara, leidster van de Zwarte Tovenaars haar chanteert. Als Brianna op haar 18e verjaardag nog leeft zullen alle Witte Tovenaars sterven.

Als Brianna zich opoffert zullen de Witte Tovenaars onder leiding van Kyara blijven leven. Een onmogelijke keuze... of komt er nog hulp vanuit onverwachte hoek? Omdat het verhaal over Witte en Zwarte Tovenaars gaat, is gekozen voor een bijzondere manier van uitvoeren, namelijk als een zwart-wit film.

Op subtiele symbolische kleuraccenten na wordt alles geheel in zwart, wit en grijstinten uitgevoerd. Dit geeft naast indrukwekkend acteerwerk, prachtige meerstemmige Keltische, Fantasy (war)game-achtige muziek waarop schitterende choreografieën zijn gemaakt, een mooi surrealistisch beeld.

Toch is deze voorstelling heel toegankelijk voor het hele gezin. Voor de nieuwe vrolijke productie ‘Switch’ van deze maandagavondgroep en voor de Woensdagavondgroep onder leiding van onze nieuwe regisseuse Carmen van Velzen, zijn nog enkele plekken voor nieuwe leden beschikbaar. (Voor beide groepen: leeftijd vanaf 12 jaar.)

Nieuwsgierig geworden? Voor meer info, kaarten reserveren en/of aanmelden, ga naar www.tikkie.nl.

Brianna’s Lot:
Zaterdag 1 april aanvang 19.30 uur
Zondag 2 april aanvang 11.30 uur en 15.30 uur
Zaal 10 minuten voor aanvang open.
Teylingen College Leeuwenhorst Langelaan 1 Noordwijkerhout

Tekst en foto's Jeugdtheatergroep Tikkie.