Datum: 19-05-2022 - 05:25
22
mrt
'17

Kinderen planten samen met wethouder Bilars 26 bomen op de Boomfeestdag. (foto's)

Wethouder Martijn Bilars en 53 leerlingen van groepen 5/6 van de Victorschool hebben samen op woensdagmorgen 22 maart 26 bomen gepland. Zij deden dat in de parkzone van de wijk Mossenest II (gebied tussen de Hortus en het Castellum) tijdens de 60ste Boomfeestdag....

Na een toespraakje van de wethouder gingen de kinderen aan de slag met hulp van mensen van Meerlanden, gelukkig was het weer prima met een heerlijk zonnetje aan de hemel. Na het scheppen en het aanstampen van de grond, kregen de kinderen als dank voor hun harde werk wat te drinken en een sinaasappel van de wethouder.

Meerlanden had voor voor de kinderen ook een bedankcadeautje, een leuke pennenbak in de vorm van een afvalcontainer. Daarin zat een 'zaadbom' die als je hem uitstrooit heel veel bloemen voorbrengt, wat dan weer belangrijk is voor o.a. de bijen. 

Vervanging bomen
De wijk Mossenest II wordt door veel mensen ervaren als een ruim opgezette wijk met kwaliteit. Deze uitstraling wil de gemeente ook in de centrale parkzone hebben. Helaas doet een bepaalde boomsoort, de Ostria’s, het niet goed. Deze bomen worden tijdens Boomfeestdag vervangen door nieuwe bomen, die het goed doen in de kuststreek.

Voorbeelden zijn de beuk, eik, linde, iep e.d. De bomen hebben een rode en gele bladkleur. De nieuwe bomen komen niet exact op dezelfde plaats terug. De bomen worden centraler in het park geplant zodat zij niet te dicht bij de woningen groeien. Met de aanplant van deze nieuwe bomen krijgt de parkzone de gewenste kwaliteit.

Foto's BON.