Datum: 19-04-2021 - 11:02
21
mrt
'17

Boekhorster Jesper de Jong Nederlands Jeugdkampioen.

Jesper de Jong, jeugdlid van Tennisvereniging de Boekhorst, is afgelopen weekend in Wateringen Nederlands kampioen geworden bij de junioren tot en met 18 jaar. Na 3 keer eerder een finale van het Nederlands Jeugdkampioenschap te hebben verloren, was het voor De Jong...

zijn eerste nationale titel. Na zijn succesvolle internationale prestaties, op onder andere de Australian Open in januari, begon hij als favoriet aan het toernooi. Hij maakte deze rol meer dan waar en verloor in het hele toernooi slechts 15 games.

De pas 16-jarige Hoofddorper koos zo'n 2,5 jaar geleden voor een overstap naar de Boekhorst, waar hij traint bij de tennisschool PURE Tennis onder leiding van Ewout Hinnen en zijn privétrainer Jeroen Joling. Sindsdien heeft hij zich enorm ontwikkeld als speler met deze titel als bekroning voor het harde werken.

De komende periode staan er enkele internationale toernooien op het programma, die moeten leiden tot deelname aan Roland Garros eind mei. Ook zal De Jong weer te bewonderen zijn in het eerste gemengde competitieteam van de Boekhorst, dat vanaf 9 april van start gaat in de landelijke voorjaarscompetitie.

Na het kampioenschap van vorig jaar, speelt de Boekhorst dit jaar voor het eerst in de geschiedenis in de eerste klasse.

Tekst en foto TV De Boekhorst.