Datum: 06-10-2022 - 15:11
20
mrt
'17

Celstraf geëist tegen Noordwijkerhouter voor het niet leveren van mensenschedels.

Het openbaar ministerie heeft een half jaar celstraf geëist tegen 41-jarige handelaar uit Noordwijkerhout, omdat hij verzuimd heeft drie mensenschedels te leveren aan een Belg die daarvoor wel had betaald. Hij bracht zijn handel via Marktplaats aan de man. Volgens...

de verdachte had hij al minstens dertig keer met de Belgische koper van doodshoofden zaken gedaan. Dat hij de Belgische koper de bestelling van drie schedels niet had kunnen leveren, kwam door een echtscheiding. Zijn ex-vrouw wilde hem niet meer in zijn woning toelaten. Daardoor kon hij niet meer bij de drie mensenschedels.

Waar de man uit Noordwijkerhout zijn lugubere handelswaar vandaan haalde werd op de zitting niet duidelijk en ook niet of de handel in mensenschedels legaal of illegaal is.

De zitting ging er alleen over of de Belgische koper is opgelicht of niet. De man uit België vindt van wel. Hij eist de 456 euro die hij overmaakte voor de drie schedels terug.

De verdachte moest ook bij de rechtbank voorkomen omdat hij twee gestolen fietsen te koop zou hebben aangeboden en ook zou hij zich schuldig hebben gemaakt aan diefstal van horloges uit een woning in Noordwijk.

De uitspraak is over twee weken.

Bron: Leidsch Dagblad (klik hier)
.