Datum: 19-04-2021 - 12:13
20
mrt
'17

Ondanks matige wedstrijd toch 3 punten voor VVSB. (foto's + update samenvatting)

Het was zowaar eens geen groots spektakel op De Boekhorst hedenmiddag. Met name de eerste helft was het aanzien nauwelijks waard. Jong FC Twente profiteerde hier van een kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. In de tweede helft tapte VVSB uit...

een ander vaatje en bracht het de stand al snel weer gelijk via Jordy Zwart. Invaller Frans van Niel schoot tien minuten voor tijd de winnende goal van afstand binnen.

Afgelopen woensdag was Sten Admiraal al de vervanger van Jelmer Vijlbrief, die ontbrak vanwege een rode kaart. Ook Bas Ruigrok stond aan de aftrap in plaats van Vladimir Jozic.

De eerste kans van de wedstrijd was voor VVSB. Tommy Bekooij slalomde langs zijn directe tegenstander Dennis van Duinen en gaf de bal voor op Tomas Tavilla. De aanvallende middenvelder van VVSB zag zijn schot gepakt worden door Timo Plattel.

Na deze kans kwam VVSB in de eerste helft nog maar nauwelijks voor het vijandelijk doel terecht. Na twintig minuten spelen gaf VVSB plots de bal aan Akram Salhi. Met doelman Ruben Valk voor zich, gaf Salhi de bal af op de meegelopen Ruben de Jager, die voor de voorsprong van de gasten zorgde.

Vlak voor rust schoot Salhi ook nog op de paal. VVSB ontsnapte hier en liet na de rust blijken dat dit een vergissing was. Maikey Parami en Guido Pauw hadden binnen drie minuten de gelijkmaker al op hun hoofd, maar konden het net niet vinden. Jordy Zwart kon dat wel.

De centrale verdediger was mee naar voren gekomen wegens een vrije trap. De trap van Tim de Rijk kwam op het hoofd van Ruigrok terecht die de bal naar Zwart kopte. De routinier kopte in het lege doel raak.

In de tweede helft werd er voor elke bal meer gestreden en met invallers Frans van Niel en Vladimir Jozic kwam er meer vuur in het spel van ‘de Bavo’. Toch duurde het nog lang voordat VVSB op voorsprong kwam. De afgeslagen bal kwam terecht bij Van Niel, die niet nadacht en van 25 meter hard uithaalde.

De bal ging over Plattel heen en daalde net op tijd om zo in het doel te vliegen (zie foto's). Jong FC Twente zette nog wel aan, maar VVSB kwam niet tot nauwelijks meer in gevaar, waardoor er opnieuw drie punten werden gepakt tegen de ploeg van Paul Bosvelt.

VVSB – Jong FC Twente 2-1: 18. De Jager 0-1, 50. Zwart 1-1, 82. Van Niel 2-1.

 

VVSB: Valk, Fecunda, Zwart, Van der Slot, Admiraal, Ruigrok (58. Jozic), De Rijk, Tavilla (58. Van Niel), Parami (85. Immerzeel), Pauw, Bekooij.

Klik hier voor de samenvatting.

Tekst: Stefan van den Burg.