Datum: 01-06-2023 - 18:56
19
mrt
'17

Geslaagde 3e Halfvasten-wandeling Noordwijkerhout. (foto's)

Hoewel de weergoden op zondag 19 maart het enigszins lieten afweten, vertrokken zondagochtend om 11.11 een kleine 100 enthousiaste wandelaars vanaf het clubhuis van de Keiebijters op het Bavo-terrein voor een gezellige wandeltocht. Deze activiteit is een gezamenlijk...

initiatief van de beweegcoaches van 'Noordwijkerhout in beweging', de NSL (Noordwijkerhoutse Strandlopers) en Carnavalsvereniging de Keiebijters. Er kon 5 of 10 kilometer gelopen worden langs diverse leuke plekjes van onze mooie gemeente. Voorafgaand aan de start werd eerst een heuse polonaise gelopen bij het monumentale hoofdgebouw onder muzikale leiding van de jubilerende 44-jarige Keietoeters.

Alle carnavalsverenigingen uit onze gemeente waren aanwezig. Het bijzondere aan deze wandeltocht is, dat er onderweg 4 posten zijn, waar de Prinsenparen de felbegeerde stempels zetten. Daarnaast konden de deelnemers bij elke post, een quiz of behendigheidsspelletje doen. Ook werd onderweg fruit en frisdrank uitgedeeld.

Na afloop werden tijdens een gemoedelijk samenzijn prijzen, beschikbaar gesteld door de diverse Prinsenparen, uitgereikt. Daardoor was deze dag weer een mooie voorbeeld hoe Kaninefaaten, Duinknijnen, Tulpkabouters en Keiebijters op een bijzondere manier ook buiten het carnavalsseizoen hun maatschappelijke taak ten toon spreiden in 'Kokkerhout'!

 

Tekst CV De Keiebijters.

 

Foto's BON. Nog meer foto's bij Marc vd Molen en bij JP/snapshot, klik hier.