Datum: 01-10-2020 - 10:32
16
mrt
'17

Opnieuw veel doelpunten in een knotsgekke wedstrijd tussen VVSB en GVVV. (samenvatting)

Opnieuw een knotsgek duel werd er gespeeld op Sportpark De Boekhorst. Werd het anderhalve week geleden nog 4-4 tegen De Treffers, deze keer werd het 3-3 tegen GVVV. Met penalty’s, een rode kaart en doelpunten in de slotminuten was het dus opnieuw een spektakelstuk...

waar VVSB slechts één punt aan over hield.

Jordy Zwart keerde weer terug in de basiself van Wilfred van Leeuwen na een schorsing. Ondanks de aanwezigheid van de centrale verdediger was de eerste kans van de wedstrijd voor GVVV. Uit een corner kwam de bal plots voor de voeten van Wilco den Hartog die ietwat wild uithaalde en hierdoor de bal hoog over zag vliegen.

De wedstrijdballen raakten al snel bijna op, nadat ook VVSB de eerste grote mogelijkheid kreeg. Guido Pauw brak door de verdediging van GVVV, maar schoot ook hoog over. Het was het beginsignaal van opnieuw een heerlijk avondje VVSB.

Na iets meer dan een kwartier voetbal lag het eerste doelpunt van de avond in het netje. Het doelpunt leek op een mooie trainingsvorm. Tommy Bekooij was uitgeweken naar de rechterkant, zocht zijn tegenstander op en gaf de bal op tijd mee aan de mee opgekomen Richelo Fecunda.

De rechtervleugelverdediger van VVSB gaf de bal voor waarna Tim de Rijk de bal in de lange hoek raak kopte. Twee minuten later had De Rijk de kans op 2-0, maar het schot van de middenvelder verdween over het doel van Johan Jansen.

Nadat GVVV langzaamaan het spel overnam en de aanvalsdrift van VVSB inperkte kreeg de ploeg uit Veenendaal een strafschop. Jelmer Vijlbrief maakte hands op de doellijn en kon met een directe rode kaart het veld verlaten. Een dubbele tegenvaller dus voor de Noordwijkerhouters met een rode kaart en een strafschop.

Achter de bal stond Roy Terschegget. Ruben Valk zat wel in de goede hoek, maar de bal van de aanvoerder van GVVV was hard genoeg voor de gelijkmaker. Met een man minder bleef VVSB toch gevaarlijk voor de rust. Met name op het schot van Bekooij had Jansen grote problemen, maar de gelijke stand werd tot de rust gehaald.

VVSB ging de tweede helft in met een meer verdedigende opvatting en gokte op de counters met de snelle aanvallers. GVVV probeerde wel het gaatje in de verdediging van de thuisploeg te vinden, maar kon die niet tot nauwelijks vinden. VVSB bleef niet ongevaarlijk en had met een kopbal van Guido Pauw bijna reden tot juichen.

Toch schudde De Boekhorst even later op zijn grondvesten. Peet van der Slot ging achter een vrije trap van ongeveer 35 meter staan. De centrale verdediger nam de bal hard op zijn pantoffel en liet doelman Jansen volkomen kansloos.

GVVV kon nog altijd maar moeilijk kansen creëren. Aan de andere kant was met name Bekooij weer erg gevaarlijk. De rappe aanvaller van VVSB kreeg de bal op de eigen helft omspeelde Den Hartog en ging af op de laatste verdediger Laurens van der Voort. Ook hij kon Bekooij niet reglementair tegenhouden en trok aan de noodrem binnen het strafschopgebied. Vladimir Jozic ging achter de toegekende strafschop staan, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Jansen.

Waar het dus bijna 3-1 werd, werd het aan de andere kant van het veld al snel 2-2. Martin van Eck kreeg de bal na een afgeslagen voorzet voor zijn voeten en schoot in de korte hoek de gelijkmaker binnen. GVVV ging na de gelijkmaker doordrukken en VVSB kreeg het steeds lastiger om de Veenendalers weg van het eigen doel te houden.

Terschegget schoot de bal over en Danny de Leeuw’s schot werd gepakt door doelman Valk. Caifano Latupeirissa dacht de 2-3 te hebben gemaakt, maar kopte in buitenspelpositie raak.

Doelman Valk leek de man van de avond te worden met een katachtige redding op de inzet van Robin Mulder, maar de wedstrijd was nog niet afgelopen. In de slotminuut van de officiële speeltijd miste invaller Mourad Marbouh volledig de bal en liet hij Bekooij alleen op doelman Jansen aflopen.

De topschutter van VVSB wist daar wel raad mee en omspeelde de doelman. Sportpark De Boekhorst ontplofte en leek weer op weg naar een driepunter.

En toch was het nog niet afgelopen. GVVV ging over tot pompen of verzuipen en liep met zowat het hele elftal rondom het strafschopgebied van VVSB. Waar iedereen in de blessuretijd dacht dat de ingooi aan de rechterkant van het veld voor VVSB was, gaf scheidsrechter Cantineau de inworp aan de gasten.

Latupeirissa gaf de bal voor waarna invaller Frank Tervoert de bal licht toucheerde en zo voor de gelijkmaker tekende. Het spektakelstuk was hiermee afgelopen, waar VVSB toch een dubbel gevoel van kreeg.

VVSB – GVVV 3-3: 17. De Rijk 1-0, 37. Terschegget (p) 1-1, 54. Van der Slot 2-1, 73. Van Eck 2-2, 89. Bekooij 3-2, 90+1. Tervoert 3-3.
VVSB: Valk, Fecunda, Zwart, Van der Slot, Vijlbrief, Jozic, De Rijk, Tavilla (40. Admiraal), Parami (78. Broekhuizen), Pauw (60. Ruigrok), Bekooij.

 

Klik hier voor de samenvatting.

 

Tekst: Stefan van den Burg.