Datum: 28-05-2023 - 04:15
14
mrt
'17

Noordwijkerhoutse jeugd doet het goed in de finale van het NK-schoolbowlen.

Zaterdag 11 maart hebben 4 teams van de Noordwijkerhoutse basisscholen deelgenomen aan de finaledag van het Nederlands Kampioenschap Schoolbowlen 2017 in Hoofddorp. Dit NK is in januari begonnen met de voorrondes bij All American Bowling onder goede begeleiding...

van diverse vrijwilligers van de Bowlingvereniging Noordwijkerhout. In totaal speelden 36 teams uit Noordwijkerhout, Noordwijk, Voorhout en Rijnsburg, op 5 verschillende speeldagen allemaal hun eigen voorronde. In heel Nederland deden dit jaar totaal 370 teams mee aan de diverse voorrondes.

Op basis van de behaalde score over 3 games konden teams zich plaatsen voor de landelijke finaledag waar maximaal 60 plaatsen voor beschikbaar waren. Hiervoor hadden zich dit jaar maar liefst vier Noordwijkerhoutse teams geplaatst. Twee teams van de Prinsenhof, één team van de Regenboog en één van de Victorschool.

De Conconners van de Victorschool (Connor, Job, Tjeerd), Bowlies van de Prinsenhof (Luca, Niels, Max), Kale Bowlingballen van de Prinsenhof (Joey, Jort, Siebe) en Masterstrikers van de Regenboog (Quinten, Mart, Moby) begonnen de finaledag ’s ochtends met het spelen van 2 hele games.

De 20 beste teams van de ochtend, waaronder de vier Noordwijkerhoutse teams, plaatsten zich uiteindelijk voor de grote finale diezelfde dag waar 3 complete games gespeeld moesten worden.

De finale van het NK schoolbowlen 2017 werd gewonnen door De Kegelknallers, een team afkomstig van de Bosseschool uit Middelharnis dat al vier keer eerder het kampioensteam afleverde. Zoals ook vorig jaar, dus de enorme wisselbeker die bij het NK hoort is weer mee terug gegaan naar Middelharnis.

Van de Noordwijkerhoutse teams behaalden in de finale de Conconners (Victorschool) uiteindelijk een 8e plaats, de Bowlies (Prinsenhof) een 9e plaats en er was een gedeelde 16e plaats voor de Kale Bowlingballen (Prinsenhof) en de Masterstrikers (Regenboogschool). Kortom prima prestaties van de vier teams van de Noordwijkerhoutse basisscholen.

Foto en eindstand PR.