Datum: 19-04-2021 - 12:27
13
mrt
'17

Opnieuw 4 doelpunten voor VVSB maar nu met 3 punten. (update samenvatting)

VVSB scoorde voor de tweede week op rij vier doelpunten. Vorige week tegen De Treffers kreeg het er ook vier tegen waardoor die wedstrijd gelijk eindigde. Deze week kregen de Noordwijkerhouters geen doelpunten tegen, waardoor Jong Vitesse met 0-4 werd verslagen...

Voor rust scoorde Tomas Tavilla. Na de thee brachten Maikey Parami, Tommy Bekooij en Tim de Rijk de stand naar 0-4.

Door een blessure van Stefan Kraaijvanger en de nog altijd geschorste Jordy Zwart, stond Bas Ruigrok naast Peet van der Slot centraal achterin. Met zijn ervaring als verdedigende middenvelder zorgde Ruigrok ervoor dat VVSB, Jong Vitesse over het gehele veld vast kon zetten. Toch was het de thuisploeg die de eerste mogelijkheden van de wedstrijd kreeg.

Echter stond bij Thomas Oude Kotte en Mitchell van Bergen het vizier niet op scherp. Dat was bij VVSB wel het geval. De eerste goede aanval van de wedstrijd was direct raak. Tommy Bekooij gaf de bal laag voor op Tomas Tavilla die de bal achter zijn standbeen achter doelman Jeroen Houwen kreeg.

Mede dankzij het zeer hoge tempo van beide ploegen was de wedstrijd zeer attractief. In de 20e minuut werd Jong Vitesse gevaarlijk uit corners. De eerste corner werd gered door doelman Valk. Hij kon echter niet voorkomen dat er opnieuw een corner werd gegeven door scheidsrechter Smit. Die corner kwam opnieuw bij Oude Kotte terecht waarna Jelmer Vijlbrief de bal voor de lijn weg kon werken.

Ook VVSB kwam er bij tijd en wijle gevaarlijk uit. Maikey Parami’s schot werd oog in oog met de doelman gered. Richelo Fecunda zag zijn inzet in het zijnet belanden. De grootste kans van de eerste helft was voor Bekooij. De topschutter van VVSB kwam alleen voor doelman Houwen terecht, maar kon de bal niet tot doelpunt promoveren.

Na de rust kwam VVSB al snel op een 0-2 voorsprong. Het schot van Guido Pauw werd nog met moeite gered door Houwen waarna Parami op de juiste plaats stond om de rebound binnen te tikken. Jong Vitesse bleef het wel proberen, maar kwam niet langs de verdediging van VVSB. Elk schot van de jonge honden werd vakkundig geblokt door de Noordwijkerhouters.

Aan de andere kant werd er geen strobreedte in de weg gelegd voor de aanvallers van VVSB. Pauw zag zijn schot nog op de lat verdwijnen, Parami dacht met de rebound zijn ploeg op een 0-3 voorsprong te schieten, maar hij deed dat in buitenspelpositie.

Toch kwam VVSB ruim 20 minuten voor tijd op 0-3. Bekooij slalomde langs Joris Klein Holte en Arshak Koryan en wipte de bal zeer fraai over doelman Houwen heen. Nadat Yuning Zhang zijn tweede gele kaart zag voor de bal wegschieten was het verzet gebroken. VVSB voelde zich als een vis in het water op Papendal en liet dat in het 4e doelpunt ook zien.

Bekooij gaf de bal via een hakje op Pauw, die vervolgens de mee opgekomen Jelmer Vijlbrief bediende (met ook een hakje). De linksback van VVSB zag op de achterlijn Tim de Rijk aan komen lopen, gaf de bal voor waarna de middenvelder enkel nog zijn voet tegen de bal hoefde te zetten om de eindstand op 0-4 bracht.

Jong Vitesse – VVSB 0-4: 10. Tavilla 0-1, 51. Parami 0-2, 72. Bekooij 0-3, 78. De Rijk 0-4.
VVSB: Valk, Fecunda, Van der Slot, Ruigrok, Vijlbrief (82. Admiraal), Jozic (61. Broekhuizen), De Rijk,Tavilla, Parami (82. Immerzeel), Pauw, Bekooij.

Klik hier voor de samenvatting van Fox Sports.

Tekst: Stefan van den Burg.